Opwijk 2, 3 en 4 winnen, 1 net niet

Opwijk 1 wou deze eerste match van het seizoen tegen een concurrent in de degradatiestrijd absoluut winnen, maar helaas, het lukte net niet en we strandden op een gelijkspel.

Yordi is absoluut niet in vorm en verloor, maar drie echt overtuigende overwinningen van Iullia, Arno en Tom B zetten de scheve situatie meer dan recht. De daaropvolgende resultaten gingen echter allengs weer de verkeerde kant uit ; Jan, ook meer dan uit vorm, verloor kansloos van de tegenstander waar vorig jaar nog werd van gewonnen, en ook bij Stief op bord 2 ging het licht uit nadat hij eeuwig schaak geven uit de weg was gegaan om te proberen te winnen.

Edoch, geen nood, de resterende 2 partijen stonden meer dan uitstekend en de schare Gambieters op de Duivenzolder zag het einde met optimisme tegemoet. Eerst won Tom VdP op bord 8 een toreneindspel met pluspion en Jonas koesterde een pluspion in wat leek een gewonnen stelling. Die had er nog beter kunnen uitzien want Jonas had al een kwaliteit teruggeven om eventueel tegenspel in de kiem te smoren. Na de tijdnoodfase bleek de stelling echter niet zo makkelijk te behandelen ondanks het optische voordeel van vier witte vijpionnen op b5, f5, g6 en h5. Tot verbazing van de omstaanders begonnen de kansen in de tweede tijdnoodfase te keren en dit bleef duren tot Jonas reddeloos verloren stond. Een kleine ramp geschiedde aldus, want Opwijk 1 zag zich een zekere zege alsnog ontglippen. Een paar biertjes waren nodig om de slechte smaak weg te spoelen.

Opwijk 2 trad op zijn sterkst aan met Phil, Stephan, Gilbert en Kris. Tot grote opluchting van de laatste bleek Woluwe 1 op het laatste bord forfait te geven, zodat hij op zijn gemak naar het WK veldrijden kon gaan kijken. Het werd desondanks nog een nipte overwinning ; Phil verloor maar Stephan won en Gilbert haalde op zijn tandvlees laat op de avond remise.

Opwijk 3 was verzwakt door de afwezigheid van Tom VdP, Carlo en Dominique, maar het behaalde toch de winst. Cedric en Peter wonnen hun witpartij, Dirk verloor na eerst nochtans een kwaliteit te hebben gewonnen, maar Fabio speelde remise, na een pluspion te hebben weggegeven.

Opwijk 4 tenslotte is onstuitbaar en ook Dendermonde 2 werd zonder pardon opzij gezet. Sam en RJ mochten Meindert en Bernd aanvullen. De beide jonkies wonnen elk overtuigend hun partij, Sam speelde remise tegen Nando en Robbert-Jan haalde het van Augustijn.

Advertenties

6 gedachtes over “Opwijk 2, 3 en 4 winnen, 1 net niet

  1. We hebben met Opwijk2 gewonnen maar alle ploegen achter ons (buiten Woluwe1 die richting vijfde klasse gaan) hebben ook punten gepakt, dus blijven we op plaats acht staan met 1 matchpunt meer dan plaats 11. Sommige ploegen zijn zich reeds aan het versterken / verzwakken om er in te blijven of om een ploeg in een andere klasse te helpen. Volgende keer tegen Boitsfort2 moeten we terug op volle sterkte aantreden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s