Nagelbijten in Ronde 2

De partij van uw verslaggever was uitgesteld en zo kon hij, met een geuze in de hand, de tweede ronde van de beker goed volgen. In tegenstelling tot de eerste ronde, toen de grote elo-verschillen niet altijd voor spanning zorgden, was het nu op verschillende borden nagelbijten. Na een uurtje vielen toch de eerste uitslagen te noteren. Witze maakte een foutje in de Italiaanse opening en daar kon theorie-specialist Robbert-Jan optimaal van profiteren. Op het bord ernaast liet Valère een zwarte pion toe op f3. De witspeler zag geen andere optie dan g3 te spelen. Michiel kon zijn dame naar h3 manoeuvreren en het einde was onvermijdelijk. In de post-mortem bleek overigens dat de pion naar f3 brengen eigenlijk een verliezende zet was voor zwart.

De klok wees al ruim half elf aan toen Geert zijn koning moest neerleggen. Een onoordeelkundige lange rokade van wit luidde een deficit in dat Fabio in het eindspel kon verzilveren. De eerste grote verassing van het bekertornooi komt op naam van oudgediende Herman. In een stelling die er pot-remise uitzag gooide de Herminator een laatste bananenschil waarop Phil uitgleed. We zouden iets kunnen zeggen over een oude vos en zijn streken, maar uit eerbied voor de grijze haren doen we dat liever niet.

Sam en Koen speelden een rematch uit de B-reeks. Spijtig genoeg voor Koen bleef hij ook deze keer met lege handen achter. Na een hele partij onder druk gestaan te hebben, zowel qua tijd, materiaal als positie, moest hij rond half twaalf het onderspit delven tegen Sam. Sigi had voor de col van eerste categorie speciaal een bolletjeshemd aangedaan. Hij speelde namelijk op het eerste bord tegen elo-favoriet Jan. Jammer genoeg reed hij halverwege de rit plat en moest in de achtervolging. Jan vergrootte langzaam maar zeker de voorsprong en Sigi kon niets anders dan het hoofd buigen.

De langste partij van de avond werd die tussen Dominique en Peter. De heren Versyck en Heymans mogen bij ondergetekende trouwens eens een vloertje komen aanleggen want het was betonschaak van de bovenste plank. Onze sponsor zou er trots op zijn. Er kwam een stelling op het bord die theoretisch gezien gelijk zou moeten zijn, maar waarin we liever wit dan zwart zouden zijn. Dominique begon een lange kwelling op de weinige open lijnen die nog overbleven. Peter kon niet anders dan langzaam toekijken hoe zijn stelling langzaam afbrokkelde.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Nagelbijten in Ronde 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s