Wouter stopt Sigi

Het is nieuws als de tweede man die in februari nog met het maximum van de punten aan de leiding staat onderuit gaat. Sigi had zijn avondje niet, Wouter speelde fris en monter en strafte enkele frivoliteiten ongenadig af. De spanning is weer helemaal terug in de B-reeks waarin iedereen van iedereen blijft punten pakken. Voorzitter Rudi bleef op remise steken tegen Berten. Deze had met wit een pion gewonnen, maar hij slaagde er niet in de druk op de zwarte stelling te houden. Robbert-Jan won ietwat verrassend van Marc, en Herman won het duel der krokodillen tegen Fred. Koen kon de één van de Cotmannen tot staan brengen maar de spectaculairste en op één na langste partij van de avond was die tussen Geert en Peter. Het voordeel ging vlot over van de één op de ander, Peter kwam een kwaliteit achter maar had de betere vrijpionnen, beide partijen promoveerden twee maal tot dame en pas toen werd noodgedwongen tot remise besloten.

In de A-reeks liet de taaie Schot weer van zich spreken. Nochtans was hij er na de opening tegen Frederic een stuk bij ingeschoten, maar door een handig maneuver bezweerde Frederic liever het gevaar van de centrale oprukkende pionnen door het stuk terug te geven. Er bleef een toreneindspel op het bord met een pluspion voor wit en op het eerste zicht wel wat winstkansen, maar Phil is niet slecht in die toreneindspelen, en hij hield de regerende kampioen zonder al te veel moeite op remise. Robijn won van Tim met wit en het langste en meest zenuwslopende duel van de avond was dat tussen Tom B en Arne. De witspeler had steeds het iets betere van het spel en in de eindfase met wederzijdse tijdnood probeerde Arne tegenspel te forceren met een centrale vrijpion. Helaas bleek het de fatale verzwakking en in een verloren stelling liet Arne dan ook nog een fatale paardvork op dame en koning toe en was de weerstand finaal gebroken.

In de C-reeks won Bart met uitstekend spel van Arno, en Brecht had weinig moeite om een loper voorsprong tot winst om te zetten tegen Michiel. Meindert en Bernd blijven intussen ook op het KK sterk bezig ; respectievelijk  Stoffel en Frank waren het slachtoffer.

Dit weekend speelt onze jeugd op het Vlaams jeugdkampioenschap en zondagavond mag u een verslag verwachten van het cruciale degradatieduel tussen Opwijk 1 en Borgerhout 2. We houden de adem in. U mag in de kerk zondagvoormiddag alvast kaarsjes doen branden.

Advertenties

2 gedachtes over “Wouter stopt Sigi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s