Opwijk 3 ruikt titelkansen

Na het verlies van de leider Brussels CC 2 in reeks 4G koestert Opwijk 3 opnieuw lichte titelkansen, want de laatste ronden bleef Opwijk 3 maar winnen.

Er is intussen ook een verslag binnen van Cédric ;

Opwijk 3, derde in de stand, mocht in het Brusselse aantreden tegen de nummer twee. Een concurrent voor de titel dus, mocht de eerste in de stand niet zo ver voorop lopen althans.

Onze voorzitter op bord 3 had eigenlijk betere dingen te doen op zijn zondag, zodat hij besliste om zijn tegenstander dan maar van het bord te vegen. Die had de opening en in het bijzonder de zwarte velden dan ook danig mismeesterd, de binnengedrongen paarden lopers en pionnen onderschat, materiaal verloren, maar bovenal, alle hoop laten varen toen het doordrong dat onze voorzitter er hoe dan ook korte metten mee zou maken. Snelle opgave van de witte stukken volgde dan ook, terecht. 0-1 voor de gambieters.

Tom VdP, eveneens met zwart, volgde een beetje hetzelfde stramien, maar dan iets bescheidener. De tegenstander werd op subtiele wijze in de drukcabine gemanoeuvreerd, alle zwarte velden werden na een verkeerde ruil aan wit ontzegd in een Maroczy, torens werden verdubbeld op de d-lijn en het zwarte loperpaar maakte zich op voor een spelletje ‘waar gaan we prikken’. Dat lukte heel snel, wit een stuk kwijt, tijd voor opgave, wat na nogal wat zinloos gespartel uiteindelijk ook gebeurde : 0-2.

Cédric was weeral te laat en moest door onze voorzitter worden binnengelaten in de obscure speelzaal. Het werd een Fransman. Bij Boitsfort dachten ze wellicht dat de talenten uit het rustieke Vlaamse Opwijk niet zouden kunnen volgen in de ‘opening’ van Rousseau en Voltaire enzovoort. Er kwam razendsnel een eindspel op het bord dat zwart snel mismeesterde. Slecht geplaatste stukken resulteerden in pionverlies (op a7 weliswaar). De daardoor hervonden activiteit van het zwarte paard resulteerde in een ingesloten zwart paard. Zonder de langste variant nog te spelen, laat staan hem te zien, gaf zwart dan maar op, terecht overigens want het paard zou toch worden geslacht. 0-3 en het moet toen al zeker 17 uur zijn geweest.

Robbert-Jan werd de langste speeltijd gegund. De partij was ingewikkelder dan de andere en leek een tijd te balanceren, met een nogal wild karakter. Onze R-J straalde evenwel niet de minste twijfel uit, en de tegenstander -gekleed in een marcelleke; alléén een marcelleke, het is tenslotte februari- werd dan maar volledig uitgekleed (op het bord). De vernedering lijkt daarmee totaal, 0-4; maar onzen R-J zette dan nog eens zijn witte koning op e4 nadat alle stukken terug in de beginstand stonden. Kwestie dat het duidelijk was voor iedereen he.

Advertenties

2 gedachtes over “Opwijk 3 ruikt titelkansen

  1. Haha, ja die magere Onslow was wel een merkwaardig zicht. Dacht altijd dat Watermaal-Bosvoorde tot de betere kanten van Brussel horde, maar heb na zondag mijn mening moeten herzien

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s