Volle bak voor de derde bekerronde

We telden maar liefst 15 borden afgelopen donderdag. Alle 12 de bekerpartijen namen tegelijkertijd aanvang. De slag om den Boskant tussen Sam en Yordi werd gewonnen door de zwartspeler, die precies terug zijn vorm aan het hervinden is. Fabio won met een pionnetje meer dat Herman achteloos had weggegeven. Ondergetekende nam revanche voor de smadelijke nederlaag op het KK tegen Dominique, RJ werd rap opzijgeschoven door Phil, Berten was goed begonnen tegen Tim maar kon zijn niveau niet aanhouden en verder lieten de favorieten (Peter, Koen, Valère en Brecht) geen steken vallen. Stoffel haalde tot zijn eigen verrassing ook een punt binnen.

Sigi en Geert raakten niet voor 22.00 uur klaar met respectievelijk Meindert en Bernd, en die partijen zullen volgende week worden verdergezet.

Voor het jeugd-KK werd er een inhaalpartij gespeeld tussen de nummers 1 en 2. Yannick kwam materiaal voor maar Arthur klampte aan, nam het initiatief over en pakte voor het eerst dit seizoen punten af van de oudste telg van Vanherck. Dit KK is nog lang niet afgelopen.

In de A-reeks werden zowaar twee partijen afgewerkt. Tom VdP en Tom B zaten na de opening al meteen in een eindspel, maar het werd toch nog de langste partij van de avond. Er werd tot het laatste pionnetje gespeeld, en dat bleek een wit pionnetje te zijn dat ging promoveren. Tom VdP haalde het punt binnen.

Frederic trad aan tegen zijn zwart beest van vorig seizoen Cedric, en hij kreeg het opnieuw moeilijk. Zwart kwam een pion achter maar kon het ergste voorkomen en in een eindspel was zijn paard sterker dan hij vermoedde.

cedric-frederic

Wit staat een pion voor maar is die loper wel van enig nut ?

Wat zou u spelen met zwart ?

Frederic was zo vriendelijk een analyse voor ons online te maken : Cedric – Frederic

Intussen staat Cedric er met 5 uit 6 nog steeds uitstekend voor in het KK. Waar gaat dit eindigen ?

Advertenties

Een gedachte over “Volle bak voor de derde bekerronde

  1. Het was maar een flauwe battle of den boskant, dat zal mijn dorpsgenoot ook wel beamen. Tevens betwijfel ik of zijn vorm écht terug is, want mijn complete bagger-opening werd niet echt afgestraft en in het late middenspel waren de beste winstkansen zeker voor mij.
    Helaas ben ik vrij onnauwkeurig beginnen spelen (te overtuigd dat het remise zou worden) en dat heeft hij wel properkes uitgebuit.

    Alweer een wijze les, als die zo blijven volgen ga ‘k nog ne goeie worden. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s