Tom VdP flirt met winst tegen Cedric

Een heuse topper gisterenavond in reeks A. Tom VdP had na de opening een pionnetje gewonnen en leek op het rechte pad naar winst, zeker toen hij ook nog twee zwarte paarden voor zijn toren kon winnen. Maar dat was niet het einde van het verhaal, want Cedric maakte onmiddellijk gebruik van de lichte desorganisatie van de witte stelling (dikwijls het geval na materiaalwinst) en won bijna zijn materiaal met interest terug. Het werd uiteindelijk remise. Het blijft voorlopig koffiedik kijken om te weten wie dit jaar met de titel gaat lopen.

De regerende kampioen boekte  pas zijn derde overwinning van het seizoen en Kris was het slachtoffer. Ergens in het middenspel verloor wit een cruciale pion op d5 en alle pogingen om wat kansen te creëren werden vakkundig in de kiem gesmoord. Phil toonde zich voor de zoveelste maal een waardige A-reeks speler. Tom B kwam nooit helemaal in de partij en moest een iets slechter staand lopereindspel verdedigen. Phil probeerde lang om dit te winnen, maar Tom hield stand op het nippertje en in eeuwige tijdnood stand.

In een échte uitgave van onze serie jeugd versus ervaring speeld Robbert-Jan tegen Herman. RJ speelde zeer geduldig en kwam langzaam maar zeker beter tot gewonnen te staan. Herman kon de gaten in zijn stelling niet dichten en een goed getimede paardsprong in zo’n gat betekende dameverlies voor Herman en de opgave. Leider Sam won overtuigend van Marc en onze voorzitter won een originele partij van Wouter. Fred – Dirk eindigde op remise.

Advertenties

Een gedachte over “Tom VdP flirt met winst tegen Cedric

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s