Alleen Opwijk 3 kan winnen

Zoals verwacht werd het een zeer moeilijke opdracht voor Opwijk 1 om iets te halen tegen de tweede in de stand. Deurne 1 stond op zijn sterkst in de gelegenheidsspeelzaal, “De Lettertuin” in Droeshout. Het begon met 2 salonremises, twee partijen met zwart weliswaar van Yordi en Jan respectievelijk op borden 8 en 4. De stellingen na de opening deden ons geloven in een goede afloop, ondanks het feit dat we op bord 5 een eerste nederlaag moesten incasseren van Iuliia tegen in de vorm van zijn leven verkerende Marcel Van Herck. Stief hing ook onderuit, maar ons bord 2 stond al van in de opening te dansen op een slappe koord. Tom B maakte gelijk met een overtuigende overwinning na een pion én het loperpaar in handen te hebben gekregen. Arne leek op bord 7 lange tijd een licht plusje te koesteren, maar hij misrekende zich ergens en moest een kwaliteit geven, daarn was het snel afgelopen.

Restten nog onze beide wiborden 1 & 3 om de scheve 2-4 alsnog recht te trekken. Helaas, het zit helemaal niet mee dit seizoen. Arno stond na de opening een pion voor bij uitstekende stelling, kwam op verschillende momenten op 1 (weliswaar moeilijke) winstzet van het volle punt, maar zag het niet en verloor. Jonas had al van in de opening de tegenstander in een ijzeren greep, maar miste een paar gunstigere afwikkelingen dan diegene waarvoor hij uiteindelijk koos. Het resultaat was toch nog een uitstekend toreneindspel met pluspion én zwakke dubbelpion bij de tegenpartij. Maar de techniek is zeer moeilijk en Jonas moest uiteindelijk genoegen nemen met remise. Het hangt nu van het resultaat van Zottegem in Brugge af om te zien of Opwijk 1 nog kan hopen op het behoud.

Opwijk 2 moest winnen tegen naaste degradatieconcurrent Exelsior. Dominique en Stephan wonnen vlot met zwart, maar Phil en Kris verloren, zodat de cruciale 2 punten moesten worden verdeeld. Met nog duels tegen de 1e en de 3e in de stand wordt het nu erg moeilijk om in 4e te blijven.

Opwijk 3 won met duidelijke 4-0 cijfers tegen Humbeek 1. De beide witpartijen van Tom VdP en Carlo werden vlot gewonnen, maar Cedric had het niet onder de markt met Tim Dubin. Sam stond al in het vroege middenspel strategisch gewonnen (gedekte vrije pluspion op de damevleugel), maar het duurde nog tot de andere drie klaar waren voor zijn tegenstander zich genoodzaakt zag de wapens te strekken. Cedric had intussen toch gewonnen.

Opwijk 4 tot slot had een zware kluif aan Humbeek 2, die een goede ploeg hadden opgestuurd. Onze Cotmannen gingen beide ten onder nadat ze nochtans eerst veelbelovende stellingen op het bord hadden. Maar onze witspelers op borden 1 en 3 konden de stand hier wel nog gelijk trekken. Eerst won Meindert met een uitstekende prestatie ; hij liet zijn tegenstander van 1560 elo alle hoeken van het bord zien en won. Hij was zo vriendelijk om zijn partij door te zenden voor de lezers : Caudron – Geentjens

Dan was het aan Peter om te winnen. Nochtans zag her de hele partij niet zo goed uit, want zijn loper was een armetierig stuk tegen de loper van de zwarte velden van zwart. Maar gelukkig ging die pionnen zoeken aan de rand van het bord en in die tijd kon Peter de beslissende tegenaanval organiseren en winnen. Opwijk 4 moet nu heel dicht bij de titel zijn.

 

 

Advertenties

12 gedachtes over “Alleen Opwijk 3 kan winnen

 1. Blijven vechten Opwijk 1. Ik ben overtuigd dat jullie de degradatie ontwijken!
  Voor Opwijk 2 zat het echt niet mee dit jaar, maar de degradatie is geen ramp gezien Opwijk 4 zo goed als zeker is van promotie.
  Opwijk 3 daarentegen speelt, behalve tegen haar rechtstreekse concurrenten, héél sterk. We moeten nog hopen op een onwaarschijnlijk verlies van de leider om te promoveren, you never know!

  Als alles status quo blijft dit jaar, heb ik er toch een goed oog in voor volgend jaar. Er zijn enkele spelers die op sneltempo vooruitgang boeken, en dat moet wel goed zijn voor het algemeen niveau van de club.

  Like

 2. Door de overwinning van Hoboken tegen Mechelen volstaat het voor Opwijk 4 om in de laatste twee partijen 1 matchpuntje te nemen. Volgende ronde, tegen de laatste in de stand, kan de titel dus een feit zijn.

  Like

 3. maar tja, volgend seizoen met 3 ploegen in vierde is niet te doen. Dus mag opwijk 2 zich enkel redden als opwijk 2 promoveert 😀😀😀😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s