Brecht dicht bij titel

In de C-reeks hadden we al een tijdje geen actie meer gezien maar gisteren stond een crucial topper op het programma tussen leiders Brecht (nog steeds op een perfecte score van 6 uit 6) en Meindert (slechts een halfje laten liggen op 8 partijen). Het werd een partij totterdood zonder afbreken. Het evenwicht bleef lang bewaard, maar op een gegeven moment moest de zwarte koning van Meindert het open veld in en hij werd in de buurt van zijn witte collega mat gezet. De weg naar de titel naar de titel bij zijn debuut in de titelstrijd ligt nu open voor Brecht. Hij moet in zijn 2 laatste partijen tegen Arno L en Bernd nog slechts een halfje scoren.

In de jeugdreeks speelden zich twee partijtjes af ; Maxim won van Robbe en Arthur won van Floris. Dat was wel een zeer bewogen partij, want Arthur had in het begin handenvol materiaal verloren en stond op 2 zetten van mat nadat hij in de volgende stelling blunderde met c7-c6 ??

florisvarthur

Floris zag het echter niet. Vele zetten later stond een dame-eindspel op het bord waarin Floris uiteindelijk door zijn vlag ging. Een nauw ontsnapping maar Arthur komt echter voor het eerst voor Yannick te staan in de stand – weliswaar met een partij meer gespeeld.

In de A-reeks was er slechts één inhaalpartij tussen Arne en Robijn. De partij was scherp opgezet maar bleef in evenwicht en er werd uiteindelijk tot remise besloten.

In de B-reeks tenslotte was het het drukst met 4 inhaal- of vooruit gespeelde partijen. De 187ste partij tussen Rudi en Herman ( een duel op het scherpst van de snee sinds 1980 ) leek stilletjesaan in het voordeel van de zwart te kantelen, tot een werkelijk vreselijke blunder van Herman (pionvork op toren en dame overzien) er voortijdig een einde aan maakte. Dirk blunderde ook tegen Sigi, maar dat was al in een iets mindere stelling en dat kostte slechts een stuk. Dirk zakt zo terug in het pak van de tabel.

Fred kwam handenvol materiaal voor, maar die had wel een pionnenfalanx tot zijn beschikking en door aggressief spel kon Berten toch nog het punt binnenhalen. Wouter moest met zwart tegen Koen, toch redelijk in vorm de laatste tijd. Dat bleek ook want Wouter geraakte maar niet van onder de druk uit die zich deed gevoelen tot in het eindspel. Alweer winst voor Koen die, na een toch eerder bescheiden start van het seizoen, op plaats 4 van de stand heeft gehesen.

Volgende week : ronde 4 van de beker.

Advertenties

Een gedachte over “Brecht dicht bij titel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s