Het Belgisch Jeugdkampioenschap 2016

Alle ogen komende week op het BJK in Blankenberge – een voorwoord van onze voorzitter, begeleider en reporter ter plaatse – maar niet langer organisator !  ;

Van 3 tot 9 april is er opnieuw het Belgisch Jeugdkampioenschap schaken, en nog eens in de Floreal te Blankenberge. Alle info is te vinden op http://www.bjk2016.be/nl/landing.

De VZW Jeugdschaak heeft na 10 organisaties de fakkel doorgegeven. Daar waar de oorspronkelijke droom (meer mensen betrekken in de organisatie) maar niet uitkwam, is nu een nieuw team opgestaan. Ergens stonden we zelf in de weg. Soit, opnieuw doet onze jeugd mee om een plaatsje bij de eerste twee want dat heeft recht op een uitzending naar EK of WK. 

Het wordt wel een super moeilijke opdracht : Bij de min 18 is Yordi, regerend Belgisch kampioen mocht u het zijn vergeten, pas negende op de ranglijst die aangevoerd wordt door 2 FM’s van 2418 en 2283. Robbert-Jan zit toch al in de bovenste helft, en hij kan natuurlijk voor verrassingen zorgen hopen we. Fabio is bij de min 16 is 5de in de startlijst, achter een 2200, 2100 en 2 van +2000. In de <14 reeks vinden we Witse die met zijn eerste deelname zich volledig zal geven. 
Meindert en Bernd staan rond plaats 15 op de startgrid.  Op 68 deelnemers is dat niet mis, maar ook hier zitten 2 supertalenten met +2000 op 1 en 2.  Voor Yannick is het ook een primeur. Zoals dikwijls zal het vallen en opstaan zijn, maar daar leer je het meeste van.
Jorre, Floris, Maxim en Lothar treden aan in de min 10, ook voor allen een primeur.
Een andere primeur is het aantal Gambiet spelers. Het wordt een hele klus om die te begeleiden (we nemen nog enkele andere leerlingen van jeugdschaak erbij). Arno kan slechts de laatste 4 dagen komen. gelukkig heb ik Hans en Wessel opnieuw kunnen strikken. en met Jeroen, Dirk en ikzelf maken we er het beste van.
In totaal zijn er 387 deelnemers, tegen 326 vorig jaar. Ik ben benieuwd wat het nieuwe team ervan maakt, en wat de bond er mee zal doen.
Fingers Crossed
Advertenties

7 gedachtes over “Het Belgisch Jeugdkampioenschap 2016

  1. jan, ik zie dit nu wel in deze mail maar nog steeds niet op de site. als ik hier de titel klick dan kom ik op pagina not found

    Groetjes

    >

    Like

  2. Ik weet niet of jullie iets zien maar op de website vind ik zelfs nog niet de paringen voor de eerste ronde. En dan maar reclame maken voor hun facebook en twitter accounts. Ik zou zeggen : eerst de eigen website op orde zetten vooraleer uit te breiden naar facebook en twitter.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s