Leider Sigi onderuit tegen Marc

Slechts één rij tafels gevuld gisteren op de Duivenzolder. De helf van de klub zit in Blankenberge. Desalniettemin werd er op drie borden hard gevochten voor de punten.

Sigi had het niet onder de markt met Marc. Eerst had hij een mooi voordeeltje maar dan raakte de partij uit evenwicht en begonnen de kansen heen en weer te slingeren. Een riskante poging om toch nog te winnen draaide verkeerd uit en Marc maakte zijn beslissend voordeel met vaste hand uit.

De vacature voor kampioen in reeks B staat dus nog steeds wijd open. Sam en Sigi staan er nog steeds het beste voor maar dichte achtervolgers Peter en Koen wonnen ook. Herman had in de opening al een strategische blunder gedaan tegen Peter, zo vertelde hij zelf aan de redactie. Hij kon nog lang tegenstribbelen maar uiteindelijk was het punt dus voor Peter. Koen blijft de punten maar aan elkaar rijgen. Tegen Geert kwam hij met voordeel uit de opening ; zijn zware stukken beheersten de open d-lijn. Daar kwam uiteindelijk kwaliteitswinst van en toen Koen daarna de partij naar het eindspel kon loodsen was het snel afgelopen.

Advertenties

5 gedachtes over “Leider Sigi onderuit tegen Marc

 1. Eerst en vooral: merci Marc!

  Daarna even vooruitlopen op de feiten? Wat is de regel als het KK op gelijke score eindigt? Tiebreaker(onderling duel of iets anders) of een testmatch, of een partij armworstelen of omtertmeeste duvels drinken?
  Enlighten me!

  Like

 2. Slecht nieuws ; Duvel drinken is er niet bij. Eerst telt het onderling duel. Indien gelijk, de TB score (ik weet al niet meer waarvoor dat staat).

  Like

 3. ah dedju, doordat ik van x jaar geleden eens een onderling duel van 8 partijen tussen jan en kjell gezien had dacht ik dat het zoiets zou zijn…

  Like

 4. Je verwijst naar het KK van 2008, mogelijk het spannendste KK ooit. Toen was de onderlinge score gelijk en ook de TB tiebreaker. Er zat niks anders op dan een tweekamp om de titel te organiseren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s