The day after. Of “over kleine en grote ongelukken”

Zo eens volledig buiten de organisatie staan doet een mens naar andere dingen kijken. Wat een leuke vriendelijke groep heeft Gambiet wel niet. Ik zou dit voor niks willen missen. Superbedankt aan alle spelers, ouders en begeleiders.

De laatste ronde in de reeks des doods, want daar zitten er 2 bij de min 12 die gewoon alles winnen, begint een beetje in mineur, Meindert tegen Bernd, wat een stomme paring. Beide een super tornooi elk in hun eigen stijl, en nu kunnen ze niet samen schitteren. Zoals altijd niks voorbereiding als clubgenoten tegen elkaar spelen, en stillekes hopen dat ze er vol voor gaan, niet te veel met remise in hun hoofd spelen, maar hartverscheurend.

Een overzichtje per speler kan misschien nuttig zijn.

Maxime (-10) haalt 4 uit 9 (100000111) na een eerste mooie winst, geforceerd, nog harder geprobeerd, en dan zelfs met pakken kwaadheid achter het bord gezeten, heeft na het terugvinden van zichzelf, zijn coolheid, getoond wie hij echt is door 3/3 te scoren. een groot sportman is geboren.

Floris (-10) haalde eveneens 4 uit 9 (100101100) en eindigt in de middenmoot, Hij speelt mooie partijen maar vergeet de veiligheid van zijn stukken, ook koning, wel eens.  Heeft schaaktechnisch een serieuze sprong voorwaarts gemaakt.

Jorre (-10)  3,5 uit 9 (0100100½1) : zeer goed gespeeld, een beetje met vallen en opstaan, is een plezier om hem als helper bij analyses te hebben. Man wat ziet hij veel, en snel. gedachten ietsje meer ordenen en combineren en ’t wordt een zeer goeie.

Lothar (-10) 2 uit 9 (001100000) : een beetje stillekes, ik zag slechts enkele partijen, waar hij eigenaardig steeds gewonnen kwam te staan, tot 2 stukken voor, en dan alles zeer vriendelijk terug gaf aan zijn tegenstander. een zeer lieve jongen, (hebben we daar niet allemaal een beetje last van, zoveel voor staan dat je de interesse verliest ?) mits een beetje bijwerken op afwerking wordt hij een groot kampioen.

Yannick (-12) 3 uit 9 (100110000). In die mega zware reeks kom je als beginneling wel steeds moeilijk te staan tegen gasten die al 5 jaar bezig zijn. Hij heeft enorm veel bijgeleerd, zal het zeker verder goed doen in het KK, en is klaar voor een plaats in een IC ploeg.

Witze (-14) 3 uit 9 (010101000) jojo-de een beetje. Een zonneke in de groep. Altijd welgezind en een plezier om met zijn geestdrift zijn partij te bekijken. Ik probeer de diamant die hij produceerde nog op de site te zetten, gewoon een voorbeeld partij waar we allemaal van kunnen leren. Jammer dat die diamant geen punt opleverde. Hij heeft geleerd hoe je de verschillende “leer-thema’s” met elkaar kunt verbinden en zal daardoor veel meer punten scoren in de toekomst.

Meindert (-12) 6 uit 9 (110111001) : verliest enkel van de favorieten en een betonschaker die beter metser zou worden. een zeer goed tornooi. ik kijk uit naar volgende partijen van Meindert. Ik hou van zijn aanvalslust.

Bernd (-12) 5 uit 9  (110½½1½½0) : speelt ook al een super tornooi. Kijk naar zijn uitslagen, is zeer moeilijk te verslaan. Ik zag jammer genoeg zijn partijen niet, en kan dus zijn verdedigingskunsten niet laten zien. Speelt gelijk de hele grote (à la Karpov) maar is niet echt een stijl waarbij ik kan helpen.

Fabio (-16) 5,5 uit 9 (½1011½½10) : veel beter dan ik verwachtte. een super resultaat als je weet dat schaken niet eens zijn favoriete hobby is. Staat nu wel voor moeilijke keuzes, maar tja dat is altijd zo als je in veel dingen goed zijt moet je soms iets laten vallen en mensen ontgoochelen en dat doet pijn.

Robbert-Jan (-18) 4 uit 9  (101101000) : bij en eerste deelname niet slecht, maar zoals we bespraken zeer opmerkelijk. Zo’n score verloop doet mij steeds denken aan bacchanale uitspattingen na ronde 4, maar nee RJ is zo niet. Gewoon de energie die een dergelijk tornooi uit je zuigt onderschat. Zeer veel bijgeleerd bij dit eerste tornooi.

Yordi (-18) 6 uit 9 (1½½1011½½) : zeer goed. Het is moeilijk beter te doen dan verleden jaar (1ste) natuurlijk, en alle goeie spelers die kampioen willen worden hebben je speelstijl bestudeert. Gevochten gelijk een leeuw. Weer en stap vooruit gezet en en pak volwassener geworden.

Ik heb het zonet nog eens doorgelezen, Verdikke we hebben jeugd waar we fier op mogen zijn.

Naast onze eigen spelers begeleiden we nog;

Stev (-14) 5 uit 9 (01½½1½½10) : een zeer mooi resultaat zal zeker in de volgende lessen opgenomen en besproken worden en een verder groeiplan gemaakt worden.

Jonas (-14) 5,5 uit 9 (111½0½0½1) : gewonnen van de favoriet  en puntjes laten liggen tegen de goeie. Er zit nog pakken progressie aan te komen.

Allen zo voortdoen, een jaar hard werken en volgend jaar staan er nog betere resultaten op het bord.

Bedankt voor deze prachtige week.

Advertenties

6 gedachtes over “The day after. Of “over kleine en grote ongelukken”

  1. Ik wil Rudi bedanken die dit alles georganiseerd en mogelijk heeft gemaakt. Het is prachtig hoe zijn passie voor schaken na al die jaren nog niets heeft afgenomen. Het feit dat niemand beter de resultaten en partijen van alle leerlingen kent dan Rudi, toont zijn onvoorwaardelijke toewijding aan het spelletje en alle aspecten daar rond. Een dikke pluim! Arno B.

    Like

  2. er werd me gemeld dat het “ik zou dit voor geen geld willen missen” moet zijn… maar in west-vlaanderen is “voor geen geld gelijk aan “voor niks” 😀

    Like

  3. Inderdaad, bedankt Rudi voor je inzet de afgelopen week. De jongens deden het super, en dit werd mogelijk door jouw energie en goede raad!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s