Brecht eerste kampioen van 2016

Alweer is er een Gambieter in geslaagd om bij zijn eerste deelname aan het KK meteen een titel te veroveren. Het moet gezegd dat de C-reeks tjokvol debutanten zat, dus de kans was groot. Brecht , van de befaamde Boskant, van waar al vele schaakgrootheden zijn voortgekomen, kroonde zich gisteren tot kampioen door zijn afgebroken partij tegen Bernd (nummer 3 in de stand) van ronde 6 te remiseren.

bernd-brecht

 

Bernd – Brecht : stelling na  de 32 zet van wit

 

het is duidelijk dat de remise en de titel niet ver weg zijn. De afgegeven zet van Brecht was

32. … Dc8

 

 

Met nog één partij in te halen staat Brecht gelijk met Meindert, die al zijn partijen al heeft gespeeld. Het onderlinge duel werd gewonnen door Brecht. Proficiat Brecht en moge er nog vele titels volgen.

Ook Sam zet stap richting eeuwige roem

Intussen naderen we ook steeds de beslissing in de B-reeks, want daar werd gisteren ronde 11 afgewerkt. Robbert-Jan, terug fris en monter van het BK, kreeg Dirk eronder en won. Geert was Fred de baas en dan werden we getracteerd op 3 belangrijke duels om de titel.

Wouter had zijn dagje en stak tegen Peter een overweldigende aanval in elkaar. Peter verloor zo goed als kansloos en zo heeft Wouter na de scalp van Sigi nog een tweede titelkandidaatscalp aan zijn riem hangen. Diezelfde Sigi had het niet onder de markt met de voorzitter. Rudi stond uiteindelijk een pion voor in een remise-achtig toreneindspel. Toen de energietank begon leeg te lopen stelde hij remise voor en Sigi aanvaardde, met enige tegenzin mogen we veronderstellen. De titelkansen van Sigi beginnen snel te slinken.

Want Sam was met zwart een het werk tegen Herman, die zijn huid duur verkocht. Na veel positioneel gemanoeuvreer kwam Sam een pion voor die hij uiteindelijk, als laatste partij van de avond, wist te verzilveren. Als Sam nu zijn beide laatste partijen tegen Dirk en Geert winnend kan afsluiten, kroont hij zich tot kampioen. Naaste concurrent Sigi heeft met inhaalpartijen tegen Koen, Peter en Berten ook een iets moeilijker programma, maar de laatste zet moet nog gespeeld worden. Andere titelconcurrenten zijn er in ieder geval niet meer.

A-reeks wacht af

Het lijkt wel alsof ze in de A-reeks de gebeurtenissen willen afwachten om alle aandacht te kunnen opeisen in een uitgesteld seizoensapotheose, want er was gisteren niemand te zien. Misschien wordt er volgende donderdag wel wat gespeeld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s