Dominator kraakt net niet tegen leider

Eindelijk terug wat actie in de A-reeks gisterenavond. Cedric moest proberen langs Dominique te geraken in zijn jacht op de felbegeerde titel, maar dat is al voor meerdere titelkandidaten een te moeilijke taak gebleken. Het moet gezegd dat Cedric wel alles probeerde. Hij kreeg het voordeel van het loperpaar op het bord in een eindspel, maar het bleek niet genoeg ;

dominique-cedric

Dominique speelde Pd7-e5† en na Lc3xe5† Kf4xe5 was remise onontkoombaar.

Robijn had het op zijn beurt niet onder de markt met Phil. Er kwam een eindspel op het bord met dame (Robijn) tegen 2 torens. Daarin bleek de rol van de vrijpion voor wit van beslissend belang. Kris probeerde met zwart een riskant stukoffer tegen Tom B, maar laatstgenoemde kon alle dreigingen met wit bezweren en het punt binnenhalen.

In de strijd om de titel in de B-reeks speelde Sigi een cruciale match tegen Koen die absoluut moest gewonnen worden. Daar zag het lang niet naar uit, want het werd een loopgravengevecht waarin de beide tegenstanders amper hun hoofden boven de kantelen durfden uitsteken. Gaandeweg kreeg de in vorm stekende Koen toch wat leek op een licht overwicht en Sigi’s koning begon de tocht te voelen. Maar de lange partij had tot gevolg dat beide spelers in de eindfase met zware stukke nog op het bord grotendeels op hun 30 extra seconden per zet moesten teren, en daar bleek Sigi uiteindelijk toch bedrevener in en rond 1.00 uur mocht hij het punt incasseren.

In de J-reeks tenslotte werden 2 partijtjes van de 13e ronde afgewerkt. Floris won van Maxim en Jorre haalde het van Robbe.

 

Advertenties

Een gedachte over “Dominator kraakt net niet tegen leider

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s