Opwijk 1 & 2 degraderen, Opwijk 4 kampioen

Woorden schieten tekort om het drama te beschrijven dat zich vandaag op de Duivenzolder afspeelde. In de cruciale degradatiematch tegen Zottegem, die moest gewonnen worden, remiseerden eerst 5 partijen  onder 20.000-Volt hoogspanning, en de beslissing kwam aan op de drie laatste partijen op borden 1,2 en 4. Arno had een kwaliteit meer maar had een koning die last had van de spreekwoordelijke tocht : geen beschermende pionnen meer. Stief had een eindspel met een vrijpion en loper tegen paard en Jan had ook een stelling met aanzienlijk voordeel – een gedekte vrijpion op e3 met zwart en het loperpaar.

Het leek dus te gaan lukken, maar een beslissing moest dus absoluut geforceerd worden op minstens één van de 3 borden, en dat bleek fataal. Arno ging té ver en kreeg de kous over de kop. Opnieuw een dramatisch geval van weer-net-niet, zoals zich al bijna elke ronde van dit seizoen heeft voorgedaan. Bij Stief bleek het eindspel niet te winnen ; hij speelde nog door tot al het materiaal op was, en toen was de degradatie onontkoombaar. Proficiat aan Zottegem, die het ook niet helemaal verdienden om te degraderen. De winst bij mij op bord 4 was slechts een doekje voor het hevig bloedend hart van Gambiet.

Bij Opwijk 2 had men een klein mirakel verwezenlijkt : op de slotdag nog gewonnen tegen de derde in de stand met winstpartijen van Kris en Dominique op borden 3 & 4. Phil haalde een remise. Wat blijkt echter : degradatieconcurrent Excelsior heeft vandaag de leider Pantin 1 – tot op heden geen enkele match verloren – geklopt. Opwijk 2 eindigt aldus toch nog op een degradatieplaats en zakt mee.

Opwijk 3 verloor een match zonder belang met 0,5 – 3,5. Herman deed nog eens zijn wederoptreden op zondag na jaren van absenteïme. Het mocht echter niet baten. We moesten al een forfait geven op bord 4, onze voorzitter had een slechte dag op bord 2 en Cedric kon enkel de eer redden met een remise.

Opwijk 4 kampioen

De enige reden om champagne te drinken kwam van Opwijk 4. Op borden 3 & 4 maalten Robbert-Jan en Meindert korte metten met hun tegenstanders en na de 2 – 0 was de titel al een feit. Sam liep nog tegen zijn eerste nederlaag van het NIC-seizoen op aan op bord 1, en Peter zorgde met zijn remise nog voor de winst en nog wat glans bij een oververdiende titel, met dank aan een sterke Meindert en Bernd, die dit seizoen toch serieuze stappen vooruit hebben gezet.

Nadat de drie flessen champagne waren soldaat gemaakt klaarde de hemel een klein beetje op – Gambiet zal van deze klap herstellen en gaat een mooie toekomst tegemoet. Tot donderdag !

Advertenties

2 gedachtes over “Opwijk 1 & 2 degraderen, Opwijk 4 kampioen

  1. tja, op een bepaald moment had Arno de beste papieren, Stief zag er remise uit, en de winst bij Jan was toch ook niet echt zichtbaar. en dan doet de kopman wat een kopman moet doen, alles uit de kast halen om te winnen. jammer dat het net niet lukte. een rampseizoen afsluiten met een drama. Niks aan de hand volgend jaar er weer vol tegen aan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s