Yordi naar leiding in Beker

U heeft wat op het verslag van afgelopen donderdag moeten wachten en nee, de reden is niet de zoeken achter mijn nederlaag tegen de oudste Yordabio. Eeuwige tijdnood is de enige uitleg.

De Yordi moest na de opening aan het topbord van de 5e ronde van de beker nochtans al meteen inbinden en met zwart wat heen en weer spelen in de hoop de de stelling zich wat zou openen en opklaren. En dat gebeurde ook. Ik kon de houdgreep niet volhouden, Yordi slipte onder mijn armen door en counterde gevat : uiteindelijk ging mijn koning onherroepelijk ten onder aan de dodelijke combinatie van paard en dame. Yordi neemt op twee ronden van het einde de leiding over. Elders in de beker werd ook zeer hard gestreden om de punten. Sigi won (alweer) na een lange partij van Sam, die zijn goede benen de laatste tijd  wat heeft verloren.

Geert en Brecht speelden ook een spectaculaire partij die eindigde in eeuwig schaak en RJ kon, ietwat verrassend, winnen van Nando. De Broederstrijd tussen de Van Herpen werd gewonnen door den Berten en Bart won van Stoffel, maar niet zonder slag of stoot en nadat hij de hele partij op de rand van de afgrond had gestaan (ik zat er naast).

In de J-reeks mochten we ook een klein wonder ontwaren : een remise zowaar tussen Jorre en Mikki.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s