Sam kampioen B-reeks

Het bleek gisteren een beslissende voorlaatste speeldag in de B-reeks. Sam had de iets makkelijker opdracht van de avond tegen Dirk want Sigi had Peter voor zich aan het bord. Peter had de dag tevoren nog de sterke speler Walter De Reymaeker (1904) in geblikt op ronde 3 van het Ajuinentornooi en stond duidelijk nog steeds onder stoom : Sigi kreeg snel een vernietigende aanval over zijn Scandinaviër heen en verloor. Sam deed wat hij moest tegen Dirk : winnen en een onoverbrugbare voorsprong van 1½ punten uitbouwen met nog één partij te gaan. Hip hip hoera voor de Sam die andermaal de titel grijpt in de B-reeks. Wij zien hem graag terug in de A-reeks volgend seizoen 😉

Er waren nog een paar mooie duels, weliswaar van iets minder belang voor de titel. RJ en Geert gingen beide volop voor de winst, en in de diagramstelling kon Geert het laken naar zich toe trekken ;

rj-geert

Geert speelde Dg2-e4, en c2 bleek niet meer te verdedigen.

Koen, ook nog steeds goed bezig, kon in een lange partij de maat nemen van Berten en stijgt zo zelfs naar plaats drie in de rangschikking.

In de A-reeks is de titel nog niet beslist, die drama queens willen natuurlijk tot op het einde van het seizoen wachten om alle aandacht te trekken en pas op het laatst de titel te beslechten. In tegenstelling tot de B- en C-reeks zal de kampioen hier geen Boskanter zijn. Dat had gekund als Yordi of Fabio aan het KK hadden deelgenomen.

Nee de titel gaat tussen Cedric, Frederic en ic. Een bloedstollend duel tussen Cedric en ic stond gisteren op het programma. Cedric liet al snel geen twijfel bestaan over zijn intenties : hij speelde g2-g4 tegen de zwarte koningsstelling nog voor zelf te rokeren en dat bleek na tien zetten al een cruciaal keerpunt in de partij ;

cedric-jan

“Jan blijf kalm” was mijn gedachte. Ik had net 10. … Tf8-e8 gespeeld om 11. g4-g5 met Pf6-e4 te beantwoorden. Cedric reageerde een tikje te voortvarend en speelde in de diargamstelling 11.f2-f3 maar overzag daarbij dat 11. … Pf6-e4! toch kan. Na het vrijwel gedwongen 12.Lh4xd8 Pe4xd2 13.Ke1xd2 Te8xd8 waren de dames geruild en was het grootste gevaar voor zwart geweken. Het zwarte loperpaar en de verzwakte witte pionnen op de koningsvleugel bleven doorwerken en ik kon zegevieren in 51 zetten. Cedric is nog niet mathematisch uitgeteld voor de titel, maar dan zullen Frederic en ic toch heel wat punten nog moeten laten liggen. Jan – Frederic staat geprogrammeerd op 26/05.

Robijn was gisteren de eerste die al zijn partijen af had gewerkt. Hij deed dat met succes tegen Kris. Die probeerde een opening waarmee hij de dag tevoren in Aalst een snelle overwinning had geboekt maar Robijn bleek er klaar voor. Een zwart paard belandde op d3 en dat had een verlammende werking op de witte stelling. Kris kwam er niet meer uit.

In ronde 5 van de beker werkten Bernd en Herman (60 jaar verschil) nog een spannend partijtje af. Het werd uiteindelijk remise.

 

Advertenties

9 gedachtes over “Sam kampioen B-reeks

  1. Een dikke proficiat Sam! Je was echt wel de sterkste tegenstrever waar ik tegen speelde. Aanvallend en actief spel, de tegenstander geen kans gevend om in de partij te komen. Volgend seizoen tip ik op de “coming man” Peter om opnieuw kampioen te worden in de B-reeks.

    Like

  2. Volgend jaar is Peter inderdaad waarschijnlijk de te kloppen man, maarre het seizoen erna zou ik toch maar opletten voor de heren Meindert en Bernd …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s