Frederic naar leiding in A-reeks

’t Is toch wel straf. Een heel seizoen zien je hem niet en dan zo tegen eind mei komt hij plots aan de leiding van het klassement : gaat Frederic het hem weer lappen en de titel binnen halen ?

Gisteren bleek Dominique een maatje te klein met zwart, ondanks een solide openingssysteem (ik ben de naam vergeten – iets met Fort Knox ?). Geen andere partijen in de A reeks. Volgende week is het zoals bekend D-day. De beker zal even moeten wijken.

In de B-reeks klopte Geert Berten in een inhaalpartij en bij de jeugd haalden Yannick en Maxim het volle pond binnen.

De laatste bekerwedstrijden van ronde 5 werden ook gisteren op het allerlaatste nippertje afgewerkt : Meindert verrichtte een miraculeuze ontsnapping door een eindspel met een stuk minder (voor 2 pionnen) toch nog remise te houden tegen Peter. Phil bleek opnieuw een te taaie brok dit keer voor Tim. Arno L won zijn partij tegen Arthur en Dirk en Witze speelden remise. De paringen voor de volgende ronde zijn inmiddels bekend gemaakt (zie hieronder).

Ajuinentornooi

De gambieters doen het goed op dit traditionele tornooi. Iuliia gaat gedeeld aan de leiding met 4 uit 4 en Kris staat zowaar met 3,5 uit 4 ook bij de toppers. Ikzelf heb “slechts” 3 uit 4 en nog wat verder vinden we Stephan en Peter met 2 uit 4, en Dirk (1,5 uit 4) en Koen (1 uit 3). Alles is te volgen via de website van Pionaalst.

Maastricht

Van iets groter kaliber was het schaakweekend van Maastricht waaraan Hanne, Frederic, Arno, Iuliia, Yordi en Stephan deelnamen. Zeven partijen op 4 dagen (zoals in Leuven), het is toch meer iets voor de schakers met een goed uithoudingsvermogen, zo blijkt uit de uitslagen 😉 Limburg Open

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s