The Nescafé Frappé

Rudi heeft deze opening in een ver verleden eens voorbereid tegen Gert De Block, omdat die de Benko destijds speelde. Enige achtergrond van deze opening is te vinden via deze link : The Nescafé Frappé

Onze voorzitter heeft zijn partij doorgestuurd en nu kunnen we allemaal genieten van dit spektakelstuk : Rudi – Peter

Advertenties

2 gedachtes over “The Nescafé Frappé

 1. Niet te geloven dat dit nu een officiële opening geworden is. Ik schrok al even toen Houdini dit herkende. Iemand uit Mechelen (Willem Diederik Hajenius die trouwens een mooi boekje omtrent een nieuwe kijk op oppositie (verre ook) schreef, zoek het maar op “veldjes tellen”… is nergens meer te verkrijgen) zag ik dit ook spelen ooit in Leuven.
  Nu moet je wel weten dat zelfs als je dit al kent het toch telkens weer heel wat rekenwerk vraagt achter het bord (of is mijn geheugen dan toch al aangetast?) en je dus snel energieloos achter je stukken zit. Bekijk zeker de double pawn sacrifice als je denkt dit te spelen. En zeker geen schrik hebben van de computer evaluatie, die heeft slecht tot zet 20 ofzo…..
  Maar speel dit aub maar tegen mij, heb mijn fout hier gevonden.

  Like

  • onderaan het artikel vind je ook een brief van Kotchnoy van 8 juni 2016, enkele dagen voor zijn overlijden. de moeite. genieten van zijn luciditeit (als dat maar juist geschrecen is)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s