Gambiet – Wereldtop : 1,5 – 4,5

Geen al te best seizoen dit jaar dus dit kon er ook wel bij. Nee, even serieus. Onze voorzitter was erin geslaagd 7 Gambieters binnen te loodsen op een uniek promotie-evenement in Leuven afgelopen donderdag. De voltallige wereldtop speelde daar dit weekend een snelschaakevenement onder de auspiciën van Your Next Move en de Grand Chess Tour organisaties. Tijdens de opening werd er een simultaan op 35 borden georganiseerd. Magnus Carlsen deed de eerste vijf zetten, dan kwam Anish Giri aan het bord, gevolgd door Vishy Anand, Topalov, Vachier-Lagrave, Aronian, So, Nakamura, Kramnik en Caruana.

Gambiet stelde daar tegenover : Bernd, Meindert, Fabio, Yordi, Cedric, Kris en ondergetekende. Een uniek gelegenheid – alle spelers een handje geven en achteraf foto’s en handtekeningen jagen. De super-GM’s deden het rustig aan in het begin, maar tegen het eind kwamen ze in snel tempo rond en moesten de meeste Gambieters inbinden. Yordi haalde een plusremise met een kwaliteit voor, en ik redde de eer van Gambiet door het tegendoelpunt te scoren.

Er staat een leuk artikel, met video en de eerreddende partij op  Chess.com

’s Avonds werd er op de Duivenzolder ook nog geschaakt voor de beker, en de laatste drie partijen van de B-reeks werden afgewerkt. Sam won van Geert, Sigi van Berten en Herman en Marc speelden remise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s