Doek valt over seizoen 2016

Het voelt vanavond een beetje aan alsof het gisteren terug 24 april was, maar goed, het leven gaat verder.

De laatste wedstrijdjes van de Beker werden gisterenavond afgewerkt, maar voor de rest werd er vooral naar Polen – Portugal gekeken op het grote scherm dat aan het dak van de Duivenzolder omlaaghing. Herman speelde zijn “slechtste match van het seizoen” uitgerekend op de allerlaatste speeldag tegen Robbert-Jan. Il faut le faire. Brecht deed een gewaagd stukoffer tegen Nando, maar dat kwam niet goed, en toen hij zich ook nog verplicht zag een kwaliteit te geven om zijn dame te redden, gaf hij er de brui aan. Bernd won vlot van Bart een inhaalpartij van de 7e ronde van de C-reeks.

Yordi wint beker 2016

De computer van Berten moest er een weekje over nadenken, maar het ding is er uit geraakt. Ergens op het einde van het algoritme stond dat bij gelijke stand het onderling resultaat de doorslag geeft. Yordi won dat al op 30 april in ronde 5, en daardoor was zijn korte remise van donderdag een week geleden tegen de taaie Schot Phil voldoende voor de eindwinst in de eerste Bekercompetitie sinds lange tijd. Proficiat voor een tweede belangrijke trofee naast de Belgische jeugdtitel van vorig jaar.

Het was trouwens voorlopig de laatste match van de taaie Schot op de Duivenzolder, want mede door de Brexit wou hij terugkeren naar het thuiseiland. Een opmerkelijke passage toch van de Brit, die het de Gambieters niet makkelijk maakte.

Elo

Het is intussen 1 juli gepasseerd, en dat is de belangrijkste datum van het jaar wat de elo’s betreft. Eens kijken wat dat gaf.

Kampioen van de stijgers is RJ, die er een slordige 106 punten bijdoet (1659). Op enige afstand volgt Dirk, die er het niet onaardige getal van 67 bijdoet (1333). De top drie wordt afgesloten door Dominique met + 66 (1899). Aan de top van de rangschikking wijzigt er zo goed als niets, of het moest zijn dat Cedric (+31) een plaatsje dichter komt en over Arne springt.

Verder maken ook nog een mooie sprong voorwaarts ; Yordi (+30) , Wouter (+28), Bernd (+27) & Meindert (+23).

Over de dalers zwijgen we beleefd.

 

Ajuinentornooi

De berichtgeving over dit interessante tornooi is ergens halverwege gestopt, en ik ontken dat dit toevallig samenvalt met de mindere resultaten van de sterk gestarte gambieters. Desalniettemin  eindigde Iuliia op een mooie derde plaats met 6,5 uit 9, achter de winnaars Joris Deberdt uit Gent en Ruben Smekens uit Zottegem. Kris Verhasselt deed het ook prima met een uitstekende 7e plaats met 6 punten uit slechts 8 partijen. Ikzelf haalde maar 5,5 uit 8. Stephan finishte 13e met 5,5 uit 9 en verder hadden we nog Peter (27e met 4,5 uit 9), Koen (35e met 4 uit 8) en Dirk (56e met 2,5 uit 8).

Het podium van het traditionele blitztornooi een week na de laatste ronde kleurde dan weer volledig blauw-geel ; 1.Arno , 2. Tom B en 3. Dominique

BK Bütchenbach

De actie stopt natuurlijk niet met het einde van het Gambietseizoen. De zomertornooien komen eraan met om te beginnen het BK ginder achter tegen de Duitse grens. Verdedigen de eer van Gambiet : Yordi & Meindert. Komaan jongens !

Alles is te volgen op de site van Wirtzfeld : BK 2016

 

Advertenties

4 gedachtes over “Doek valt over seizoen 2016

  1. op het bk in butgenbach doen de gambieters het goed. kunt ge niet te weten komen via de website want daar is geen update meer sinds ronde 1….
    Arno met 2/3 (1,1/2,1/2) Yordi ook 2/3 en Meindert 1/3 (2 remises) tegen betere spelers

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s