Gambiet slechts 6e op SVBT

We zijn met zijn allen de dubbele degradatie van afgelopen april blijkbaar nog niet helemaal te boven gekomen. De toevoeging van badminton, tafeltennis en voetbal doen ons altijd een top-drie ambiëren, maar het liep heel stroef dit jaar, en we geraakten niet verder dan een zesde plaats.

Het begon nochtans goed, met een 7-1 (enkel superster Geert verloor nipt 20-22 ) overwinning in het badminton tegen Mechelen, maar in de tweede duel verloren we nipt het schaken met 3-5 (enkel puntjes voor Kris, Brecht en uw reporter). In ronde 2 namen we het op tegen Oostende, en die bleken dit jaar een harde noot om kraken ; het tafeltennis ging verloren met 3-5 (winst voor Geert, Sam en Dominique). In het voetbal misten we Tom VdP : 1-3 onderuit (doelpunt van Berten).

In ronde 3 hadden we tot overmaat van ramp Brugge en schaken geloot. Nadat we ze eerst 8-0 hadden afgedroogd in het badminton waren we kansloos in het schaken, ondanks winst op de eerste twee borden van Arne en ikke zelf (2-6). Na drie ronden hadden we dus nog niet al te veel punten geraapt. We hoopten er wat aan te doen tegen Oostkamp (met een zekere Frederic) in ronde 4 maar we gingen helaas weer onderuit tijdens het ping-pongen met 3-5 (eerredders van Kris, Dominique en weer ikke). Het voetbal werd makkelijk gewonnen met 5-0 (Hattrick van Berten, ééntje voor Geert en ééntje voor ikke) , maar bij Sam ging de schouder uit de kom na een iets te ingewikkeld dribbelmaneuver. Hij kreeg er hem na gelukkig terug in net voor de deur van het hospitaal.

Brasschaat werd in ronde 5 geklopt in onze favoriete sport Badminton (7-1 : Sam kon niet echt meer uit de voeten met zijn schouder) en we hoopten misschien ook het schaak te kunnen winnen, want ze gaven forfait op bord 1 wegens een man tekort. Maar het werd toch nog 4-4 (remises voor Arne en Kris, winstpunten voor Sam en Geert).

In voorlaatste ronde 6 gaven we leider en favoriet Lommel partij, maar de rek was er een beetje uit bij de Gambieters – Brecht zag lijkbleek en al de fiut was er uit , voorzitter Rudi moest noodgedwongen invallen omdat Kris op tijd huiswaarts moest keren en nog een paar anderen stonden fysiek op kraken. We speelden nog een behoorlijke eerste helft in het voetbal, kwamen zelfs met 1-0 op voorsprong dankzij een doelpunt van topschutter Berten, maar daarna was het afgelopen : 1-6 op ons doos. Tot overmaat van ramp verloren we daarna ook nog het badminton met 3-5 (Enkel Geert, Berten en Arne wonnen, Dominique verloor nipt met 21-23). In de laatste ronde tegen Zottegem was het helemaal over : 4-4 in het ping pong en zelfs een jammerlijke 2-5 nederlaag (ondanks mijn openingstreffer een beautie van Sam.

Lommel won voor de tweede keer op rij de titel voor Oostende en helaas eindigde Oostkamp op een 5e plaats net voor ons. Na de pizza en enkele pintjes was het leed rap vergeten. Er werden nog wat Pokemon (meervoud zonder -s) gevangen en keerden alsnog tevreden huiswaarts.

Advertenties

Een gedachte over “Gambiet slechts 6e op SVBT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s