Algemene vergadering 18 augustus

Aanwezigen (14) : Rudi, Sigi, Cedric, Fabio, Mario (voor Yordi), Herman, Sam, Koen, Kris, Dominique, Geert, Frank, Robbert-Jan en Jan.

Nationale Interclubs

Met grote opluchting nam de vergadering kennis van het nieuws dat, op Stief na, Opwijk 1 kan rekenen op dezelfde spelers. We gaan dit seizoen opnieuw vol voor de titel en promotie naar 2e nationale. De eerste match is op zondag 2 oktober tegen Pantin 1. De motivatie om te beginnen met winst is groot, want daar valt een sportieve rekening van vorig seizoen mee te vereffenen.

Helaas is onze geliefkoosde Duivenzolder niet beschikbaar voor onze thuismatchen van 4 december (Kerstmarkt) en 26 maart. We gaan op zoek naar een alternatief. Mogelijk kan Jeroen het schooltje van Droeshout weer reserveren.

Er wordt dit seizoen niet gegoocheld met elo-punten om de ploegen samen te stellen. Na wat overleg kwam de vergadering met het volgende voorstel op de proppen ;

Opwijk 2 : Cedric, Arne, Yordi & Fabio

Opwijk 3 : Carlo, Pascal, Dominique & Stephan

Daarvan zijn er groot deel die weinig of niet zullen aantreden (Arne, Fabio, Carlo, Pascal & Dominique). Alle overige interclubgangers zullen dus naar hartelust kunnen switchen en voor beide ploegen spelen. We gaan in de mate van het mogelijke wel dezelfde spelers in dezelfde ploeg laten spelen. Het doel : eerst en vooral in 4e blijven.

Opwijk 4 wordt gereserveerd voor onze jongsten : Meindert en Bernd mogen deze ploeg nu aanvoeren als beloning voor de weergaloze titel van vorig seizoen. En we hebben nog een paar piepjonge veulens die staan te dartelen om ook eens de interclubwei in te mogen. We zijn benieuwd wat dat gaat geven.

KK 2016 – 2017

De inschrijvingen staan tot dusver op 16 deelnemers. We verwachten er uiteraard nog een pak meer. In grote lijnen zal dezelfde formule als vorig seizoen worden toegepast. Een kleinere A-reeks met niet al te veel ronden (10 spelers lijkt ideaal), een grotere B-reeks en, indien we met genoeg zijn, ook een C-reeks.

Er komt waarschijnlijk ook een opvolger voor de J-reeks, maar over de deelnemers is daar volstrekt nog geen duidelijkheid, en we verwachten dat die pas tegen de tweede helft van  september te water zal worden gelaten.

Fabio stelde voor om de bedenktijd voor deze partijen in te perken tot 15 min per speler, en 2 à 3 ronden per speeldag af te werken, omdat de jonkies alleen kunnen leren door vooral veel te spelen. Wordt vervolgd.

De beker

De vorige uitgave was een groot succes en ook dit seizoen geen we eentje organiseren om een opvolger voor Yordi te vinden. De vergadering stelde wel voor om er al in oktober of november aan te beginnen – één ronde per maand – omdat het anders te druk werd in de maanden mei – juni. Sommigen Gambieters weten nu hoe schaken als beroep moet voelen, zo elke week zowel op woensdag (Ajuinentornooi) als donderdag te moeten aantreden.

De website

Over de website is iedereen tevreden, maar het is duidelijk dat we het volle potentieel nog lang niet hebben aangeboord. Vooral RJ barstte van ideeën. Een forum, partij-analyses, online oefeningen of lessen enzovoort. Wat ons de ogen uitsteekt bijvoorbeeld is deze plugin : RPB Schaakbord .

Om van alle (schier oneindige) mogelijkheden van wordpress gebruik te maken kunnen we jaarlijks een bedrag van 99 $ betalen (de vergadering gaf alvast haar akkoord ), maar we gaan eerst kijken hoever we geraken met wat we alvast zelf kunnen doen ;

  • Alle would-be artikelschrijvers maken zichzelf een login met paswoord, zodat ze zelf ‘blogs’ of artikels op onze website kunnen zetten. In een nieuw artikel zal dit worden uitgelegd.
  • Er is nog wat werk aan de archieven van Gambiet (uitslagen KK zijn compleet, maar voor de NIC zijn er nog wat gaten op te vullen.)
  • Alle Gambietjes zijn intussen verzameld – van uit deze bron, die dateert van begin de jaren ’80 vallen nog heel wat pareltjes van schrijverij te herontdekken.
  • De link-pagina kan nog oneindig worden uitgebreid – al wat nodig hebben dat al bestaat op internet hoeven wij niet meer te publiceren. Goede links met wat uitleg zijn altijd welkom.
  • Een recordtabel voor de KK’s (meeste deelnames, meeste duels enzovoorts), de NIC, de Elo’s (hoogste ooit, grootste stijger, langst nummer 1, wat uitleg over Elo, enzovoort … ). Er bestaat een excel-tabel met alle elo’s van alle leden. Data-mining is dus mogelijk.
  • De geschiedenis van Gambiet : beschrijving van de jaren 2004 tot en met 2016
  • Om de site wat op te vrolijken wil Sigi wat meer cartoons zien op de site. Bij deze.

 

n453

 

Elo

Vanaf nu zullen alle partijen voor het KK en de beker telkens voor de eerstvolgende elo-verwerking worden doorgegeven (01/10, 01/01, 01/04 & 01/07). Er wordt dus niet meer gewacht tot 30/06.

Leden en lidgeld

De algemene vergadering besliste in al haar wijsheid dat het lidgeld voor komend seizoen ongewijzigd blijft. Alle leden mogen binnenkort de zogenaamde “Tsjing-tsjing” mail in hun mailbox verwachten. Nog even voor de goede orde : 25 € voor de leden jonger dan 18, 40 € voor de studerende medemens, en 50 € voor de volwassen en bejaarde Gambieters.

Wie de transferlijst van de zomer van 2016 bekeken heeft zal ook gemerkt hebben dat er 2 inkomende transfers gedaan werden : welkom Tim Dubin en Jonas De Schauwer. Welkom !

Financiën

Alle leden hebben een copij van het financiëel verslag van 2015-2016 ontvangen. Een copij kan altijd verkregen worden op aanvraag. Het kan niet anders of er werd een record aan lidgelden opgehaald, en ondanks de aankoop van 4 nieuwe klokken en wat dubbels van sleutels van de kast heeft dit seizoen 261,59 € opgebracht.

Ziezo, dat was het. Het seizoen mag stilaan beginnen. We zijn er klaar voor.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s