KK 2017 te water gelaten

Eindelijk is het zover. Afgelopen donderdag mochten de Gambieters na een lange vervelende zomer eindelijk beginnen aan de nieuwe campagne. Het was nog even ongeduldig wachten tot de ingekorte versie van de voorzittersspeech was afgelopen, maar daarna werd er gretig geschaakt en kon men een speld horen vallen op de Duivenzolder.

De voorzitter zelve was eerst klaar door Ilda te verslaan, die terug wat moet wennen aan het competitieritme na een jaartje afwezigheid. Echtgenoot Marc deed het beter door Berten zijn koning in het open veld te jagen. Berten verloor handenvol materiaal en zag zich gedwongen om op te geven. Het was een uitstekende speeldag voor de witte stukken (zou het dan toch waar zijn ? Wit wint altijd door de eerste zet ?). Naast deze twee partijen  wonnen ook nog Witze (tegen Bart, die naar het schijnt naar de verkeerde kant had gerokeerd), Brecht (de grootste verrassing van de avond – waarschijnlijk leed Nando een beetje aan het onderschattingssyndroom want hij gaf zomaar een stuk weg) en Peter (Arno hield het lang vol tot in een eindspel – maar ging dan toch ten onder aan een vrijpion).

Robbert-Jan, zowaar vertrokken als elo-favoriet voor de titel in de B-reeks, kwam met groot voordeel en een kwaliteit uit de opening tegen Wouter. Maar hij moest toch nog wat werken, en uiteindelijk zag ik hem winnen met een vrije pluspion in een koningeindspel.

De enige uitzondering op de witregel was Dirk, die Stoffel kon verslaan en Frederic, die er verrassenderwijs niet in slaagde om voorbij ouwe taaie Kris te geraken.

In de A-reeks hadden we al wat last van uitgestelde partijen, maar Cedric won toch vrij overtuigend en met wit van Robijn en ik kreeg de Dominator getemd, toen die ietwat onverzichtig een paard via d8 wou omspelen; het paard geraakte daarna nog slechts met moeite van de achterste rij en wit kon een sterke aanval opbouwen – u mag hem zelf afwerken (sorry Dominique – ik kon het niet laten).

jan-domi

 

Advertenties

3 gedachtes over “KK 2017 te water gelaten

  1. Daar verschiet ik nu niet van zie. Jij bent wel fan van zo’n maneuvers als Pe1 en Pd1, hè Arne. Het bleek geen correct gebruik in dit geval 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s