Niemand verliest

Vier inhaalpartijen gisteren op de Duivenzolder, maar dit keert kraakten de zwartspelers niet. In Tom VdP – Yordi kwam al snel een eindspel op het bord met weinig aanknopingspunten langs beide zijden om voor iets te spelen. Tom leek wel een tikje beter te staan maar uiteindelijk werd toch tot remise besloten. In Sigi – Sam sloeg de pendel een paar keer verder door met eerst een duidelijk voordeel voor Sam. In het toreneindspel moet één en ander serieus zijn misgelopen want op den duur leek Sigi met een pluspion op weg naar zijn derde opeenvolgende winst tegen Sam. De zwartspeler had echter nog een sterke vrijpion achter de hand, een winstpoging leek een paar riskante varianten in te houden en er werd ook hier remise overeengekomen (uit schrik ?).

De strijd tussen Valère en Herman verliep ook gelijkaardig ; eerst leek Herman met een triplering van zijn zware stukken langs de d-lijn een serieus voordeel te koesteren, maar Valère slaagde erin met een paar gepointeerde zetten de d-lijn te heroveren en in het voordeel te komen. Herman durfde een remise-aanbod niet te weigeren.

De enige partij die op een beslissing te zullen uitdraaien tussen Meindert en Geert moest worden afgebroken. Geert had op dat moment de betere pionnenstructuur maar zal nog aan het werk moeten om dat kleine voordeeltje te verzilveren.

Volgende donderdag volgt al ronde 2 !

Advertenties

Een gedachte over “Niemand verliest

  1. Al veel gevloekt dit weekend; toen Valère bij de zet f4 onmiddellijk remise voorstelde, had ik onraad moeten ruiken; omdat ik een tijd in spanning had gezeten in een ietwat moeilijke stelling aanvaardde ik zonder de zet goed te bekijken; nochtans was het overduidelijk dat na exf4 zwart gemakkelijk wint, omdat gelijk hoe wit terugneemt ik altijd pion e4 win en daarna nog makkelijk een pion en wit staat onherroepelijk verloren … damned stress!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s