Na 2 ronden nog 4 leiders met maximum

Het was volle bak gisteren op de Duivenzolder. 14 partijen in ronde 2 van het KK;

We zullen eens beginnen bij de Z-reeks, met gemak de reeks met gemiddelde hoogste leeftijd. Voorzitter Rudi zit blijkbaar goed in zijn vel want na in ronde 1 Ilda te hebben geklopt was het nu aan echtgenoot Marc die hetzelfde lot onderging. Ik meen daar van  Rudi weer de vierpionnenvariant van de KID te hebben gezien, en dat is een wapen dat in zijn handen dodelijk is. Hij is één van de 4 leiders na 2 ronden met het maximum.

Ilda moest in ook in deze ronde na een lange partij ook het onderspit delven tegen de Herminator in een ver paardeindspel. Berten won van Frank en Valère, die 14 dagen geleden de Herminator aan het wankelen bracht, bood Fred genadig remise aan in een stelling met een paard meer, maar het is waar dat zijn stelling een beetje vast zat.

Over naar de Y-reeks waar Nando zijn kansen op kwalificatie gaaf hield door de topper met Peter te winnen. Brecht gaat aan de leiding met 2 uit 2 door van Bart te winnen en Koen won ook zijn eerste partij van dit KK tegen Witze.

In de X-reeks is RJ voorlopig ongenaakbaar. Dirk ging zonder pardon voor de bijl. Wouter won verrassend snel van Meindert en Michiel won ook zijn eerste partij van dit KK – tegen Stoffel.

In de A-reeks tenslotte kregen we 4 spektakelstukken te zien. Dominique – Sigi ging lang gelijk op tot Sigi iets “interessants” meende te zien. Dat leidde helaas tot stukverlies zonder compensatie waardoor Dominique met het gemak het punt kon binnenhalen. Yordi – Tim zag er heel wild uit, met Tim die een falanx pionnen naar dreigend voren schoof. Dit soort strategie is een all-in move en leidt zelden tot remise. Als de tegenpartij met zijn stukken achter die pionnen geraakt, zoals in deze partij gebeurde, dan is de koning zonder zijn pionnen een stuk aangeschoten wild. Yordi deed het helemaal zo en won.

Tom B kwam al meteen na de opening een gezonde a-pion voor, nadat ik die iets te ver had laten oprukken. Maar het was geen falanx van pionnen en ik stond nog enigsinds stevig. De partij bleef bol van spanning staan en in wederzijdse tijdnood keerden de kansen volledig. Ik ging met het volle punt lopen en schaarde me bij het groepje van de 4 vroege leiders. Cedric en Kris speelden een vooruit geschoven partij die al snel in een eindspel terecht kwam. Dat werd op het scherp van de snee gespeeld door Cedric. Hij kwam in het voordeel, maar Kris toont zich bijzonder taai dit seizoen. Cedric geraakte er niet door en de partij werd remise.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s