Sam houdt ook Frederic op remise

Wat een kampioen lijden kan ! De tegenstanders plooien zich driebuddel en proberen uit alle macht alle initiatieven in de kiem te smoren. Na een zeer onconventionele opening slaagde Sam erin al snel de dames af te ruilen, maar daarmee waren zijn problemen nog niet helemaal voorbij. Frederic bleef proberen maar naarmate er nog meer stukken raakten afgeruild bleef er in een dubbel toreneindspel niet meer over en Frederic moest in remise berusten.

Freddy Vanhee maakte afgelopen donderdag zijn debuut op het KK. Niet meteen een makkelijk debuut tegen Tom VdP. Het leek even goed te gaan maar ergens in het middenspel schoot hij er een kwaliteit bij in en dat leidde uiteindelijk tot winst voor de zwartspeler.

Er werd verder nog één partij afgewerkt : de afgebroken partij van de 2e ronde tussen Meindert en Geert. Laatstgenoemde kon zijn betere stelling niet verbeteren en het bleef ingewikkeld. Toen Geert’s klok aan de laatste minuten begin nam hij voor de zekerheid Meindert’s remisevoorstel maar aan. Volgens zijn telefoon stond hij nog op 0.6 pion voordeel.

Volgende donderdag wordt er spektakel verwacht in ronde 3 van het KK 2017 !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s