Vredesduivenzolder

Opvallend veel remises gisteren. In de A-reeks zit de schrik om te verliezen er blijkbaar goed in. Zo liep de groots aangekondigde “Battle of den Boskant” tussen Kris en Sam met een sisser af. Het was al niet veel beter op het bord ernaast tussen ondergetekende en Yordi. Tim en Freddy deelden ook het punt. Tom VdP en Cedric leverden nog de hardste en langste strijd van de avond, maar ook daar eindigde partij evengoed in remise. Winnaars van de avond werden Robijn en Frederic, die respectievelijk Sigi en Dominique bedwongen.

Ongewoon druk dus in de A-reeks, daarentegen heel wat uitgestelde partijen in de andere reeksen. Meindert en Dirk speelden ook remise na een partij met heel wat wisselende materiaalverhoudingen. Bart deed zijn best tegen Peter maar het kon niet baten. Brecht en Koen speelden een topper voor de eindstand in hun reeks. Koen gaf zijn nieuwe bord meteen een vuurdoop in deze partij en het bekwam hem goed : in een korte maar heftige partij kon hij Brecht overmeesteren. In de Z-reeks tenslotte won Herman van Fred en Berten van Valère.

Vrouwenschaak : een opmerkelijke oproep.

Naar het schijnt zou de Nationale bond de nationale vrouwenploegen de facto willen afschaffen, door enkel nog 2000+ speelsters selecteerbaar te maken (en zo zijn er maar 2 – de ons welbekende Iuliia en Hanne). Dat zou zonde zijn. Wij hebben met veel spanning de Schaakolympiade gevolgd in september. Ik wist het niet maar blijkbaar bestaat er een blog van de avonturen van de Belgische teams op de afgelopen Olympiade : belgiumchessolympiad

Volgens het voorstel zou het niveau van de vrouwen hier te laag zijn en is het zonde om hier nog geld aan uit geven.

Waarom vrouwen zo op het eerste zicht minder goed schaken als mannen blijft vooralsnog een mysterie waar al menige pen is aan versleten.

J-H Donner bijvoorbeeld : Vrouwen en schaken

Een meer rationele uitleg probeert men de verdedigers van de vrouwenploeg te geven in dit pamflet :  De Belgische vrouwenploeg

Om het even duidelijk te stellen :  alle Gambieters en zeker onze voorzitter zijn 100% voor vrouwenteams.

Nu, als het echt zover komt en de vrouwenploeg wordt afgeschaft, stel ik voor dat we van Opwijk een onafhankelijke staat maken, zodat we toch een vrouwenteam kunnen opsturen.

We kunnen dan ook Opwijk 1 opsturen – dan kan ik in mijn leven misschien ook nog eens naar een Olympiade. En ik denk dat Frederic zijn aansluiting dan ook snel geregeld zal zijn. Allemaal voordelen.

Den Boskant kan natuurlijk ook de onafhankelijkheid uitroepen. Iemand een idee voor een vlag ?

 

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Vredesduivenzolder

 1. Elogewijs wordt Yordi dan burgemeester.
  Berten speelt graag met getallekes dus die wordt minister van begroting.
  Kris, in blauw uniform, is justitie.
  Fabio en Brecht staan in voor cultuur en sport.
  En ik ben het volk en zorg voor de drank. (dat hij opgeraakt)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s