Bloedbad op de Duivenzolder

Bij wijze van spreken dan toch. Een bloedstollend gevecht was in ieder geval dat tussen Tom B en Frederic. Laatstgenoemde bracht op zet 10 of ergens daaromtrent een stukoffer voor 2 pionnen en verder onduidelijke compensatie. De variant schijnt onderzocht te zijn in Nederland en de schaakcomputers zeggen 0.00. Tom dacht één uur en acht minuten na en speelde een zet die nog niet werd geprobeerd in de 20 partijen die al met de variant zijn gespeeld. Een bijzonder complexe stelling kostte beide spelers al snel de rest van hun tijd. Vele halsbrekende zetten later stond Frederic volgens bezoeker Bomie “gans verloren” en probeerde ten einde raad een remisevoorstel. Met nog 20 seconden op de klok durfde Tom niet te weigeren.

Tim zorgt ook altijd voor zijn deel van het spektakel. Al in de opening tegen Cedric vlogen de stukken in het rond. Tim won twee stukken voor een toren en beide spelers gingen voluit voor het punt. Helaas had Tim vergeten dat er in het KK géén half uur bijkomt na 40 zetten en hij ging door zijn vlag in een min of meer gebalanceerde stelling. Freddy probeerde de Prié “attack” tegen mij (1.d4 e6 2.a3!?) en kwam met een voordeel uit de opening, zeker nadat ik simpele pionwinst niet had gezien (Freddy wel, maar net te laat, en hij liet het helaas niet merken). Maar hij kon het deksel er niet op houden. Zwart kwam er langzaam onderuit, won een pion, gidste hem naar het paardeindspel en won.

Dominique won de tweede partij van zijn KK ietwat verrassend tegen Yordi met zwart. Ergens in de overgang naar het middenspel bracht Dominique een sterk positioneel kwaliteitsoffer in een Benoni structuur. De witte koning zat vast in het midden en beide witte torens en dame hadden geen open lijnen en moesten machteloos toezien hoe de zwartveldige “Gufeld” loper de witte stelling aan spaanders trok en vervolgens de witte koning met een matnet opviste. De langste partij van de avond – met heel wat zetten te spelen met nog een minuut op de klok – was die tussen vechtersbazen Robijn en Tom VdP. De partij was lange tijd in evenwicht met ondoorgrondelijke maneuvers langs beide kanten. Maar in die slotfase was Tom de kwiekste : hij kwam 2 pionnen voor en twee stukken voor een toren en bleef stoot na stoot uitdelen tot Robijn KO op het canvas lag.

Tegen die tijd was de strijd in de XYZ reeksen al een tijd afgelopen. Meindert en RJ wonnen vlot van respectievelijk Michiel en Stoffel. Witze had het zoals verwacht te moelijk met Brecht en de partij tussen Bart en Arno moest worden afgebroken. Arno stond er toen wel het beste voor.

Koen en Peter leverden ook een spannende strijd. Peter bracht een kwaliteitsoffer zonder veel succes en het was Koen die lange tijd druk uitoefende. Peter hield stand en uiteindelijk werd er tot remise besloten.

Tot slot gaan we nog een kijkje nemen in de reeks met de hoogste gemiddelde leeftijd. Voorzitter Rudi gaat daar als een trein aan kop met 4 uit 4 na winst tegen Valère. Fred kwam ergens een stuk achter maar hij marcheerde 4  (!) vrijpionnen naar voren en daar kon Ilda niet tegen op.  Marc won van Frank en Herman moest ziek afmelden tegen Berten.

Advertenties

Een gedachte over “Bloedbad op de Duivenzolder

  1. Ja, de Frederic, al 3 remises op z’n naam. De Jan doet het toch weeral, op z’n ouwe dag een vol punt voor op Frederic. En dan moet het vaderschap nog komen. Het kan 2 kanten op: ofwel geeft het vaderschap Frederic zo’n boost dat hij iedereen aan flarden speelt. Ofwel gaat hij verder de dieperik in wegens een gebrek aan nachtrust en geen tijd meer wegens pampers verschonen, melkjes geven,… Het is aan Frederic om te tonen dat hij een heel grote is. Hij zal nu moeten opstaan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s