Voorzitter gaat onderuit

Er waren donderdag minder partijen dan normaal, dit omdat het merendeel van de A reeks in de Open van Leuven was aan het spelen. Het klassement en de paringen kan u hier volgen: http://www.leuvencentraal.be

In de Y reeks waren er het meeste partijen, Koen speelde goed en kwam een kwaliteit voor te staan tegen Arno. De partij werd afgebroken met een voordeel voor Koen. Peter won al snel in een dodelijke aanval tegen Witse. Nando won, maar tegen Bart liep dit niet gemakkelijk, Met veel tegenspel en pionnen probeerde hij de partij nog recht te trekken maar moest uiteindelijk toch het punt afgeven.

De grootste verassing van de avond gebeurde in de Z Reeks: Herman speelde met wit tegen Rudi. Na een lang gelijk middenspel was het een loper tegen paard eindspel maar toen Rudi een vrijpion maakte op de zesde rij bleek dit meer een zwakte dan een sterkte, hij verloor de pion en later ook het spel. Ook in de Z reek nam Fred het op tegen Berten, waarbij laatstgenoemde zijn paard op een gedekt veld zette. Fred maakte dit spel vakkundig af en won zonder al te veel moeite.

In de X reeks was er maar 1 partij, hier won Meindert snel tegen Stoffel in een van zijn favoriete openingen: Het koningsgambiet.

Verrassend genoeg waren 3 partijen in de A reeks, onverwacht gezien de hoeveelheid mensen in Leuven. Sam haalde met wit een Hippo boven tegen Dominique, bij partijen ontwikkelde vrij rustig en de stelling was gelijk, totdat in het midden spel op zet 20 Dominique een fout maakt:

https://lichess.org/embed/7Rvwk2GR?theme=auto&bg=auto

20… Dg5?? (Pc5 en zwart staat beter) 21. Dxe4! Nu moet Dominique een desperado doen en staat Sam veel beter… Tot zet 26: 26. e4? Lb7! 27. Txf5?? (exf5 en wit staat beter) Txf5! en zwart kan druk blijven zetten tot dat sam uiteindelijk het stuk en een handvol pionnen moet terug geven. 0-1

Tim won van Robijn door na een lang gelijk middenspel een materiaal voorsprong kreeg en kon gaan promoveren.

Sigimoest het opnementegen Freddy, maar na een vergissing in het middenspel was hijverplicht de kwaliteit te offeren. maar dit was nietgenoeg en Freddy won. 17. c4? Lxd5!

https://lichess.org/embed/5M6ICKaF?theme=auto&bg=auto

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s