Arno wint Leuven voor een 2e keer

Een hele schare Gambieters zakte traditionelerwijs af naar Leuven om het Open van Leuven te betwisten. Sommigen meer voor de leuke stad en het groepsgebeuren, anderen dan weer voor de prijzen. Ik noem ze even op : Bernd, Dirk, Geert, Tom VdP, Kris, Cedric, Tom B, Arno, Jonas, ikzelf en ook nog twee halve Gambieters, Frederic en Hanne (zo goed als aangetrouwde Gambietfamilie). Het tornooi zelf is al wat jaren op zijn retour maar met Steven Geirnaert en Stefan Docx zat er toch nog wel wat vlees in de kuip. In totaal deden 95 spelers van alle leeftijden mee.

De onderlinge duels tussen de Gambieters vermeld ik toch graag even. In de 3e ronde verloor Tom VdP van Frederic en speelden Arno en Tom B remise. Frederic stoomde door in ronde 4 met een ietwat gelukkige en verrassende winst tegen Steven Geirnaert (een cruciale stap voor de latere winnaar van het tornooi). Tom B deed in deze ronde ook van zich spreken met een overtuigende winst tegen IM Pieter Claesen. Arno klopte in een bloedbroederduel Jonas. In de 5e ronde werden de drie duels aan de topborden allemaal remise : Frederic tegen Stefan Docx, Helmut Froeyman tegen Tom B en, ondanks verwoed proberen in de langste partij van de avond, Arno – Hanne.

In ronde 6 ging Frederic (4,5 uit 5) vol voor de winst in de partij tegen Helmut Froeyman. Hij offerde een kwaliteit en bleef proberen in een evenwichtige stelling. Toen kwam hij echter de man met de hamer tegen, deed een paar slechte zetten en verloor.  Arno trof al de 4e hele of halve Gambieter met Cedric. Het was de eerste keer dat hij echt slechter kwam te staan, maar Cedric was te ongeduldig met een prematuur pionoffer dat nergens toe leidde. Arno kwam zo met 5 uit 6 op de 2e plaats terecht een half punt achter Docx samen met een trits anderen : Helmut Froeyman, Tom B, Hanne en Hans Renette dankzij forfait van de jeugdige tegenstanders die de nacht tevoren waarschijnlijk in Leuven waren blijven plakken.

We gingen de laatste ronde in met de volgende paringen : Arno – Docx, Renette – Froeyman en Hanne – Tom B. De borden 2 en 3 werden remise wat betekende dat Arno plots alles in eigen handen had. Hij sloeg een remise-aanbod gedecideerd af. Hij stond immers een pion voor maar de stelling leek vooralsnog onduidelijk. Geleidelijk aan consolideerde wit zich, won een tweede pion, later nog een twee stukken voor een toren en haalde vlot de winst binnen.

Alleen eerste met 6 uit 7, Vlaams-Brabants kampioen, het is Arno voor een tweede keer gelukt na zijn eerste sensationele winst 2011 . Tom B had ook een heel sterk tornooi (niet verloren) en werd VB-kampioen in de categorie -2100.

Geert Bijloos werd kampioen Vlaams-Brabant bij de min -1700. U mag hem samen met Tom en Arno voortaan een jaar lang met zijn nieuwe titel aanspreken.

De volledige uitslag van het open van Leuven 2016 vindt u hier

Advertenties

Een gedachte over “Arno wint Leuven voor een 2e keer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s