Opwijk 1 & 2 op koers, 3 gelijk en 4 maakt slagzij

We hadden deze middag de halve ploeg van Brasschaat op visite. Vooralsnog niet hun eerste ploeg zoals vorige seizoen, maar wel teams 2, 4 & 6.

En het ging toch maar weer moeizaam met onze favorietenrol. Iuliia won vlot op bord 6 maar Tom VdP moest remise toestaan in een toreneindspel K+T+p tegen K+T. Gelukkig verkeert Arno nog in bloedvorm en hij won rond de tijdnoodfase op overtuigende wijze tegen het talent Mitran. Ikzelf geraakte niet verder dan een onontkoombare ongelijke-loper remise. Op het bord aan mijn linkerzijde werd het een wild spektakel waarbij de witspeler uit Brasschaat allerlei offers probeerde tegen Tom B. Dat kwam niet helemaal goed en toen ik nog eens opkeek zag ik twee stukken meer voor zwart. Daarvan moest Tom er nog eentje inleveren voor in een eindspel te raken ;

barbevholwijn

Toen ik hier keek deed de witspeler e2-e4 op zijn 46 ste zet, dat vond ik op zich al het vermelden waard. Kg7 en h4-h5-h6 was waarschijnlijk beter, maar het moge duidelijk wezen dat Tom vlot won.

Jonas was de laatste strijder op het slagveld nadat hij vergeefs probeerde dit met zwart te winnen ;

vancappelenvdesmedt

Het zwarte paard is even sterk als een witte toren maar het is ook niet meer dan dat. Jonas ging hier over tot de doorbraak met b5-b4 maar na a4 en bxc3 bxc3 Tb6 zat er helaas niets anders op dan remise voor te stellen. Zwart geraakt geen meter verder.

Opwijk 2 won vlot. Sam remiseerde nog tegen de jongste Beukema maar Cedric, Yordi en Kris maakten brandhout van de onervaren jeugd van Brasschaat 4.

Opwijk 3 slaagde er weer net niet in om te winnen. Het was zelfs even schrikken toen RJ zijn los gewonnen stelling in een toreneindspel met slechts één pluspion liet verzanden, maar hij won gelukkig nog. Dominique won ook maar onze zwartspelers Tim en Jonas DS gingen tenonder.

Opwijk 4, aantredend met Meindert, Bernd, Yannick en Jorre, nam het op tegen een ander jeugdploegje van DT Leuven. Bernd won, maar onze drie andere dappere strijders moesten hun meerdere erkennen.

Volgende week revanche !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s