Kwalificatiereeksen wachten op beslissing

De cruciale maand december is gisteren aangebroken. Welke 9 spelers gaan zich plaatsen voor de B-finale ?

In de reeks met de hoogste gemiddelde elo leeftijd denkt voorzitter Rudi duidelijk nog niet aan zijn schaakpensioen want na zijn vlotte overwinning gisteren op Fred is hij zeker van zijn plaats. Achter hem hebben Marc en Herman de beste kansen. Fred moet van Marc winnen om nog hoop te koesteren.

In de Y-reeks deed Nando gisteren de beste zaak door te winnen van Koen. Dat zag er nochtans lang niet zo naar uit, want met twee witte pionnen op d5 en e5 leek Nando verpletterd te zullen worden. Maar in tijdnood ging de stelling open en bleek Nando over de sterkste zenuwen te beschikken. De zwarte stukken kwamen los en zwermden de witte stelling binnen. Koen moest na dit ontgoochelende einde nog op de fiets de nacht in. Het leven kan hard zijn. Het blijft echter superspannend met 4 kandidaten voor 3 plaatsen met nog het duel Brecht – Peter op het programma.

In de X-reeks remiseerde Robbert-Jan zich naar de kwalificatie in zijn partij tegen Meindert. Robbert-Jan had twee stukken voor een toren gegeven maar Meindert verdedigde zich kranig met zijn twee raspaarden en R-J kwam niet verder.  Geert geraakte niet voorbij Dirk en mocht beide handjes kussen dat de partij met ongelijke lopers en een minuspion toch nog remise werd. Wouter had het erg lastig met Michiel. In een lange partij kwam Wouter met zwart uiteindelijk een pion voor in een dame-eindspel. Wouter had een vrije c-pion maar moest omzichtig te werk gaan om eeuwig schaak te vermijden. Dat lukte en Wouter won uiteindelijk. De partij Witze – Arno moest worden afgebroken. In deze reeks zijn nog 5 kandidaten voor 3 plaatsen.

In de A-reeks  viel slechts één inhaalpartij te beleven. Sigi had er zin in en wou na Cedric nu ook Yordi vloeren. Dat liep uitstekend. Met zwart kwam hij een pion voor. Maar Yordi heeft al voor hetere vuren gestaan en hij slaagde erin actief tegenspel te creëren. Sigi weigerde eerst nog remise maar zag enkele zetten later het nutteloze van zijn acties in : remise.

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Kwalificatiereeksen wachten op beslissing

  1. Bij winst is die nachtelijke fietstocht vooral op adrenaline. Bij verlies is het puur op karakter. Nu waren die 12 nachtelijke kilometers helend. Ik heb eindelijk ingezien dat het geen zin heeft om op remise te spelen (want dat was donderdag mijn enige doel). Ik had de beste stelling want had veel meer ruimte. Ik moest gewoon op winst spelen. Mijn voornemen is voortaan: geen remise meer voorstellen tenzij de stelling potremise is. Het zijn woorden die ik steeds ook van Rudi heb gehoord. Dus vanaf nu geen bange wezel meer maar ‘oorlogsKoen’! Voetbal is oorlog, wordt gezegd. Wel, bij mij zal schaken vanaf nu ook oorlog zijn!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s