Boskant op steroïden

Voor Opwijk 2 stond er al een heus titelduel op het programma tegen Sint-Niklaas 1. En het werd een grandioze 3½ – 0½ zege. Cedric combineerde zijn tegenstander helemaal van het bord en ook Sam deed zijn duit in het zakje. In een zware-stukken eindspel stofzuigde hij alle vijandelijke pionnen op de koningsvleugel op en promoveerde de zijne. Fabio legde even later de winst vast door een stelling, die even uit de hand leek te zijn gelopen, naar een solide remise te sturen. Het orgelpunt was de zege van Yordi op bord 2, die een kort na de opening ontstaan eindspel na een lange partij wist te winnen.

Het succes van den Boskant stelt de eveneens 5e zege op rij van Opwijk 1 wat in de schaduw, maar eigenlijk ging het deze keer toch vrij vlot. Jonas en ik hadden ons voorgenomen dit keer geen “krot”partij te spelen, en we noteerden als eerste twee winstpunten. Ik klaarde de klus in 22 zetjes maar hield mijn adem in toen Jonas al zijn koningspionnen opspeelde, maar het liep goed af ;

vanhaelstvvancappellen

Wit probeerde vergeefs nog Td8† Kg7 Dd4† Pf6 Lf8† maar na Kg6 kan wit niets meer doen tegen het winnende Dh1†.

Arno probeerde zijn 4e winst op rij te boeken maar hij deed uiteindelijk zichzelf de spreekwoordelijke das om. Geen nood, de stellingen op borden 4, 5 en 6 zagen er alle veelbelovend uit. Iuliia werkte als een professional een eindspelletje loper met pluspion tegen paard af en de beide Tommen leken ook op weg naar de zege. Bij Tom VdP ging het vervolgens vrij vlot naar winst en hij was dus de matchwinnaar. Tom B, een kwaliteit bij goede stelling voor, hield ons alweer het langste bezig deze avond. Twijfel, tijdnood, een in het nauw gedreven koning, het liep op het laatste nog helemaal mis. Zonder erg.

Opwijk 3 trad aan tegen Kapelle op den Bos, in wat we al een beetje een degradatieduel mochten noemen. We hadden alle toppers van stal gehaald. Het begon bevredigend. Eerst remiseerde Robbert-Jan op bord 4 en Kris leidde zijn team naar de leiding met een vlotte zege. Over beide de stellingen op overige borden hingen echter donkere wolken. Dominique kon geen 5e zege op rij boeken en verloor. Stephan had een stuk geblunderd in een betere stelling. Een nederlaag was het gevolg en Opwijk 3 zal moeten blijven vechten tegen de degradatie.

Voor Opwijk 4 hadden we onze jonkies opgetrommeld. Ze deden allen hun uiterste best maar gingen toch met 0-4 de boot in. Volgende keer beter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s