Frederic overwint zwart beest

Ik moet bekennen dat ik met meer dan gewone belangstelling uitkeek naar de topper Frederic – Cedric, want de concurrentie is hard en laatstgenoemde had in de laatste 2 KK’s 2½ uit 3 gescoord in de onderlinge duels. Toen ik eens ging kijken stond het zo  ;

frederic-cedric

Cedric heeft net zijn dame van d7 naar h3 gespeeld. Strategisch ziet het er echter niet al te best uit voor zwart : open g-lijn, loperpaar en mobiele f-pion, het is voor zwart moeilijk te verdedigen. De dame probeert vanuit haar vooruitgeschoven post het bloeden wat te stremmen maar het mocht niet baten : Frederic won vrij vlot en hijst zich in de top 3 van de rangschikking. Benieuwd of er nog iemand uit de achtergrond kan terugkomen.

In de voorronde zagen we slechts één inhaalduel : Wouter – Dirk. Dat werd ietwat verrassend gewonnen door Dirk, volgens de omstaanders die het kunnen weten met sterk spel. De drie zich kwalificeren voor de B-finale van uit de X-reeks liggen nu vast : RJ, Geert en Meindert. Het duel Geert – Robbert-Jan blijft van belang voor de puntentelling in de finale.

Wat de Y-reeks betreft valt er ook nog wel wat nieuws te rapen : Peter gaat geen terugronde spelen waardoor het wel heel vreemd moet lopen als de top 3 iemand anders zouden worden dan Nando, Koen en Brecht.

Uit de Z-reeks wisten we al dat Herman, Rudi en Marc het halen. De komende weken regelen we het programma voor de terugronde terwijl de nog niet-gespeelde partijen verder kunnen worden afgwerkt.

Gambiet Beker 2017

De bekercompetitie start donderdag 22 december. Inschrijven kan nog !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s