Schoolschaak op de Duivenzolder

Nu een mens op zijn pensioen is komt er wat tijd vrij (denkt ge dan) om de dingen te doen die je graag doet…. Juist, schaaklessen geven in scholen ; in Opwijk in de Leertrommel, in Zellik bij de Regenboog, in Sint-Joost-ten Node en in de bib van Vilvoorde.

Om de kids, de ouders en de scholen te laten kennismaken met Gambiet Opwijk organiseerden we afgelopen zondag daarbovenop, in navolging van de Nederlandse collega’s, een schoolschaak-tornooi op de Duivenzolder. De dochter van Herman (met de hulp van Herman) geeft ook schaakles in Vijverbeek te Asse, en Koen zal er binnenkort aan beginnen in Essene.

Alles samen 9 ploegen van 4 man kwamen opdagen. Met de hulp van Jan, Berten, Dirk, Herman en Bart verliep dit uitstekend. Als enige fout was een slechte inschatting van mijnentwege : ik verwachtte dat de eerste rondes in chaos gingen verlopen omdat een pion echt niet achteruit kan pakken, ook niet als het schuin is. Maar niks daarvan, echte schakers allemaal.

De hoofdprijs werd weggekaapt door de schaakploeg van de Regenboog die maar liefst al de matchen won. Een meisje uit die ploeg haalde maar liefst 6,5 op 7 dacht ik. De rest van de stand ben ik een beetje kwijt. Hopelijk kan Berten, de hoofdarbiter deze hier aanvullen.

Een speciale dank aan het Opwijks verborgen talent Wout die op zijn eentje de 10de ploeg vormde en zowaar de andere ploegen telkens een simultaan bezorgde, waarbij hij slechts enkele remises moest toestaan omdat we de volgende ronde wilden starten. Hij heeft me echt uit de nood geholpen.

2016-12-18-15-52-45

Advertenties

3 gedachtes over “Schoolschaak op de Duivenzolder

  1. ’t was inderdaad een memorabele namiddag die schoolschaakwedstrijd; wij hopen een paar talenten in de toekomst in de club te zien belanden; een kleine correctie, niet mijn dochter geeft les in Vijverbeek, wel mijn schoondochter …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s