Finales 2017 in gang geschoten

We vlogen er meteen in na de traditionele nieuwjaarsspeech en nieuwjaarsdrink op de eerste donderdag van januari. Ronde 8 in de A-reeks en de 1e ronde van de B-, C- & D-finale, en aan de andere kant van de Duivenzolder nog een nieuwjaarsblitz.

We zullen even beginnen met de langste partij van de avond, die we zich zagen voltrekken in de B-reeks tussen Geert met wit en Nando met zwart. Geert was een pionnetje voorgekomen in het eindspel met nog redelijk wat stukken en er werd lang en geduldig gemanoevreerd. Toen zo rond middernacht de tijdnood aanbrak stond Geert al twee pionnen voor. Hij gaf ze niet meer af en won. Koen speelde sterk en haalde het van de voorzitter en Herman kon Meindert onder de duim houden ; de strijd om de B-titel kondigt zich bijzonder spannend aan.

We zagen eveneens 3 partijen in de A-reeks. Leider Tom VdP kon alweer een klip nemen, Sigi had een mooie combinatie gevonden maar Tom had een één zet verder gerekend en een stuk gewonnen. Als Tom VdP in 2017 nog 4 uit 4 haalt is hij zeker van de titel. Geen stress.

Freddy en Sam hielden elkaar in evenwicht op de slappe koord en Kris nam het met wit op tegen de andere Tom. Die had een serieuze pionnenmeerderheid op de damevleugel verzameld die klaar was om op te stomen, en de kansjes die Kris zocht op de koningsvleigel bleken onvoldoende om het tij te doen keren. Tom rukt zo eindelijk op naar de bovenste helft van de stand.

In de C-finale is het Dirk die rigoureus de leiding neemt van het klassement na winst op Valère. Arno hield Fred op remise. In de D-finale  on favoriete Ilda van Bart om samen met Witze de eerste leiders van 2017 te worden.

De nieuwjaarsblitz was redelijk sterk bezet werd gewonnen door Dominique met 8 uit 9, gevolgd door Yordi en Arno met 7 uit 9. Iuliia was 4e met 5,5 uit 9. Volgden Stephan en Jan (4,5/9), RJ (4/9), Wouter (2/9), Marc (1,5/9) und, last but not least, Peter L (1/9).

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s