Leerling klopt meester

Drie inhaalpartijtjes slechts, één week voor ronde 2 van de beker. En we noteerden een paar verrassende uitslagen. Ik had dat niet goed gezien vorige week want blijkbaar stond Meindert bij het afbreken al een pionnetje voor met zwart tegen Rudi. Die probeerde wel tegenspel te creëren, maar naarmate er meer en meer stukken werden afgeruild verwaterde zijn initiatief en Meindert zette de pluspion om in een paardeindspel. Men kan van een keerpunt spreken als de leerling na vele jaren eindelijk zijn meester klopt. Maar er lopen nog een paar meesters van Meindert rond in Gambiet. Er is nog werk aan de winkel.

Een niet minder sensationele uitslag is de overtuigende winst van Sigi op Tom. Die gooide zich vol in de strijd van in de opening maar hij nam daarbij te veel risico’s. Sigi’s aanval bleek veel meer tanden te hebben en Tom moest een stuk geven. De tijdnood hielp ook al niet en na 33 zetten was het afgelopen. Straf van Sigi. De rode lantaarn in de a-reeks is nu in het exclusieve bezit van de Kris.

In de C-reeks won Witze van Bart en die neemt nu met 2 uit 2 de leiding in deze reeks.

Op deze avond werd ook het tweede jeugd KK afgetrapt. 6 Deelnemers strijden om de titel en 2 partijen uit de eerste ronde werden afgewerkt. De spanning was op de gezichtjes af te lezen en het was opvallend stil. Ze zijn op de goede weg.

Advertenties

2 gedachtes over “Leerling klopt meester

  1. De tol van het lesgeven … eens komt de dag dat de leerlingen geen respect meer voor je tonen en persoonlijk aan je ELO-punten zitten te knabbelen … WAT denken die snotneuzen wel ? Laten we dat gebeuren Rudi ? Neen, toch ? Wat zeg je ? Ze worden te goed ? Tja, dat is dan uw eigen fout he … jij hebt ze het spelletje geleerd … en iets te goed blijkbaar …

    Like

  2. tja moeilijk he. Blij dat ze zo goed worden. Altijd een dubbel gevoel. wel een mijlpaal in de vooruitgang van de jeugdspeler. Het zou toch erg zijn moesten ze allemaal blijven verliezen van mij

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s