Boskant door het oog van de naald

Het was enorm nipt, maar we zijn toch met twee matchpunten naar huis gekomen. Gelukkig maar.

Yordi is al het hele seizoen niet te houden en maakte brandhout van zijn tegenstander, zo hadden we vrij snel een punt voor.

Ikzelf heb waarschijnlijk iets te passief gespeeld en heb mijn kleine openingsvoordeel laten verwateren, alle stukken vlogen er snel af en het werd een remise-eindspel met elk loper en paard en gelijke pionnen. Een echt plan was er niet maar ik bleef spelen omdat ik misschien moest proberen als het elders misging.

Fabio had een ingewikkelde partij vol truukjes, hij stond een pion voor maar kon daar niets mee bereiken. Het was bijna zes uur toen zowel Fabio als ikzelfde remise haalden, er zat niks meer in.

Zware taak aan Cedric om niet te verliezen. Halfweg de partij zag het er goed uit maar een kleine misrekening later was het voordeel verdwenen. Cedric kwam in een toreneindspel met een pion minder terecht. Hij verdedigde stug, maar volgens de omstaanders was de partij verloren. Plotsklaps vertelde zijn tegenstander dat hij tevreden was met remise, Cedric sprong net als de rest van de ploeg een gat in de lucht en zo kroop de Boskant door het oog van de naald.

Nog één partij, geen gezever, gewoon winnen en de titel is binnen!

Advertenties

Een gedachte over “Boskant door het oog van de naald

  1. Kleine aanvulling, we moeten in onze laatste match zien te winnen van de laatste in de stand, die geen kans meer heeft op behoud. Dit mag toch echt niet meer misgaan 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s