Bekerronde 4, elo’s en Sam stunt.

Afgelopen donderdag werd er opnieuw druk gebekerd met een “favorieten” duel tussen 2e reekshoofd Dominique en 1e reekshoofd ondergetekende. Het was een heel interessant duel, met de opening in het voordeel van Dominique. De match kantelde echter langzaam tot winnend voordeel voor zwart rond zet 40. Een goede stap richting eindwinst, maar er zijn nog kapers op de kust. Geert won van Dirk en er is ook nog de jeugd, van wien de matchen wegens het late uur moesten worden afgebroken.

Van de jeugd gesproken, zij stalen weer de show op het trimestriële elo-gala. RJ : +56, Meindert : +51, Bernd : +45, Geert : +41, Koen : + 35, Dominique : +27, Jonas DS : +23.

Hoewel, 3 van de genoemde 7 zijn lang geleden jeugd geweest. Dominique doorbreekt de 2000 voor het eerst in zijn carrière. Daar werd uiteraard eens op gedronken.

Maar dé sensatie van de avond was de enige inhaalwedstrijd van het KK . Tom VdP had de titel in eigen handen mits een 4 uit 4, maar dat is in de A-reeks makkelijker gezegd dan gedaan. De stelling leek wat vast te zitten na de opening, en Tom, lijdend aan de besmettelijke titelkoorts, sloeg een remisevoorstel in de wind en liet alle voorzichtigheid varen. Uiterst gevaarlijk tegen een in vorm stekende Sam, en hij betaalde de prijs. De eerste prijs ligt nog binnen het handbereik van zo’n 4 spelers, want Yordi is met zijn 6 uit 9 ook niet geheel kansloos meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s