Peter licht Koen een voet

Op deze vrije avond werden nog 3 partijen van de beker afgewerkt en één partij uit het KK reeks A. Koen nam het met zwart op tegen Peter maar kwam na een ietwat passief gespeelde opening al snel in de problemen na een schijnoffer. De zwarte koning bleef steken in het midden, de koningstoren geraakte niet meer buiten en dat was voldoende voor Peter om de Koen een beentje te lichten. Witze slaagde erin om zijn afgebroken partij tegen Michiel met een loper voorsprong alsnog te verliezen en Nando, duidelijk niet in vorm, blunderde alweer een stuk, ditmaal tegen Bernd.

In de srijd om de titel in de A-reeks traden twee ex-kampioenen aan. De oude (Kris) moest het afleggen tegen de minder oude (Tom). Tom speelt opnieuw haasje over in het klassement en nestelt zich voorlopig op kop in het klassement.

Advertenties

Een gedachte over “Peter licht Koen een voet

  1. Ietwat passief gespeelde opening? Dat is alleen maar schijn. De opening oogt rustig. Maar dat bedriegt. De leeuw wacht rustig af maar ligt klaar om te klauwen! Alleen moest ik in deze variant rokeren. Ik koos aan te vallen maar liep tegen de lamp door mijn uitgestelde rokade. Rokeren en er was niets aan de hand. Deze fout zal me in deze variant niet meer overkomen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s