12 Gambieters op het Belgisch jeugdkampioenschap

Het is nu al vele jaren dat onze voorzitter mee aan de kar trekt van deze hoogmis van het Belgische jeugdschaak, de laatste keren georganiseerd in de Floreal in Blankenberge aan zee. Dit jaar heb ik echt geen tijd om een kijkje te gaan nemen of een handje toe te steken, maar ik kan me de uitgelaten sfeer daar nog goed voorstellen. De spanning, de vriendschap, de voorbereiding, de vreugde van de overwinning, de nederlaag …

Via de link hier bovenaan de rechterkolom kan u de resultaten van onze jongens in Blankenberge op de voet volgen. Ik ben even zelf wezen kijken naar de stand na 3 ronden. Bij de U20 zie ik Yordi op kop met 3 uit 3. Een uitstekende start voorwaar, we duimen voor het vervolg. Bij de U18 is Fabio gestart met 2 uit 3 na een accidentje in de eerste ronde. Robbert-Jan moet precies nog op dreef geraken. Slechts een halfje uit 3, dat moet zeker beter kunnen.

Bij de U14 ook nog een Gambieter met een perfecte 100% start : Jonas DS. Bernd en Meindert zijn nog niet uit de race geslagen met 2 uit 3. Witze is de 4e gambieter in deze reeks. Toch ook al 1 uit 3.

In de U12 hebben we ook 2 vertegenwoordigers. Yannick is gestart met 1,5 en Maxim met een halfje.

De jongste reeks met Gambieters is de U10 : Jorre, Floris en Lothar misten hun start niet met 2 uit 3.

Komaan hè mannen !

FIDE Trainers – Instructeurs

Stephan wist verder nog te melden dat 4 Gambieters de FIDE trainerscursus in de week voor het BK met succes hebben gevolgd en afgewerkt. De cursus werd gegeven door niemand minder dan GM Mikhail Gurevich. Deze is, zeker bij de niet zo jonge schakers, gekend als secondant van Kasparov (en ook als zijn trainer), als trainer van Anand en als scorer van een fenomenale 9 op 9 tijdens het BK in CHarleroi in 2001.

Hij is afkomstig uit Oekraïne (Kharkov) maar woont al lang in het Brusselse. Zijn partner Masha Klinova (ook afkomstig uit Oekraïne – Odessa, IM en lid van de Israëlische nationale damesploeg) was zijn rechterhand. Er waren 26 cursisten waarvan 21 Belgen, waarvan 4 Gambieters.

Werden Fide-Instructeur : Cédric, Yordi en Fabio

Mag zich voortaan Fide-trainer noemen : Iuliia

Proficiat aan allen.

Advertenties

Een gedachte over “12 Gambieters op het Belgisch jeugdkampioenschap

  1. UPDATE na ronde 6.
    Jordi 4, Robbert-Jan 3, Fabio 4, Jonas 5, Meindert 4,5, Bernd 3,5, Witze 1, Yannick 3,5, Maxim 1,5, Jorre 4, Floris 4 Lothar 3.
    Cijfers zeggen niet alles natuurlijk. Witze en Maxim spelen uitstekende partijen maar telkens vrij lange en de uithouding hebben ze niet van mij geleerd. Jonas heeft in tijdnood van de leider verloren in gewonnen stelling, en Meindert overzag een tussenzetje met het aangevallen stuk wat de schaak ophefte. Jorre en Floris verloren enkel van spelers die verleden jaar top 3 speelden. Iedereen is goed bezig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s