Yordi pakt zilver bij -20

Wie het Belgisch jeugdkampioenschap een beetje gevolgd heeft zal gezien hebben dat de gambiet youngsters het voortreffelijk gedaan hebben. Voor de laatste ronde hadden ze nog met 5 kans op een top 5 plaats. Maar in zulke momenten moet het meezitten, en dat was enkel bij Yordi het geval ; de mannen voor hem remiseerden zodat hij op een welverdiende 2de plaats belandde.

De Block, Yordi (2073) – Mitran Anthony, Christian (2142)

BJK Blankenberge 2017 – ronde 7

8/pp1r2pk/4R2p/3p1p2/n1p2Q1P/P3P1P1/2q2PBK/8 w - - 0 1

Positioneel en materieel is de witte stelling niet meer te redden, maar de vriendjes van de zwarte koning hebben zich iets te ver gewaagd. Yordi is dan op zijn gevaarlijkst ;

34.e4!! Tf7 35.Lh3 Tf8 36.Lxf5† Kg8 37.Lh7† Kxh7 38.Dxf8 Dc3 39.Df5 1-0

Robbert-Jan herpakte zich na een valse start en eindigde met 4,5 terwijl Fabio met 5,5 op 9 ook een mooi resultaat neerzette.

In de superreeks min 14 was het zeer moeilijk om punten te pakken. Jonas liet zijn klasse zien. Hij verloor enkel van de zeer straffe spelers en werd mooi 6de met 6/9. Meindert, nieuweling in deze reeks haalde ook 6/9 en werd 10e. Hij moest een gewonnen stelling uit handen geven tegen de latere kampioen. Bernd, met 4,5 uit 9, moet wat meer agressiviteit aan de dag leggen. Witze wou teveel forceren, en toen hij begreep dat dat niet werkte haalde hij zowaar 3/3. Een belangrijke les.

Ook de min 12 is niet simpel ondervond Yannick. 3,5 uit 9 is beneden zijn kunnen. Iedereen die ooit een tornooi speelde weet dat het allemaal moet meezitten. Het was niet het tornooi van Maxim. Kleine foutjes worden hier snel afgestraft. Misschien moeten we eens andere openingen bekijken. Jorre met 5,5 en Floris met 5 deden het beide boven de verwachtibgen. Alleen met de sterkere hebben ze het nog moeilijk. Lothar betaald leergeld, mooie partijen gingen verloren door taktische trukjes van de tegenstanders.

Samenvattend, een zeer sterke prestatie van al onze gambieters, die gesteund door goede begeleiding hier toch mooie dingen hebben laten zien.

Advertenties

2 gedachtes over “Yordi pakt zilver bij -20

  1. Een welgemeende proficiat aan alle deelnemers van Gambiet aan het Belgisch Jeugdkampioenschap en aan al diegenen die hun vrije tijd opofferden om hen te begeleiden. Een speciale proficiat aan Yordi die Zilver meebrengt naar Opwijk. We zijn er fier op!
    Herman.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s