Witze is eerste gambietkampioen

Het was mij, adjunct tornooileider, nog niet eerder opgevallen, maar de eerste van de 4 gambietkampioenen is bekend. We gaan even langs bij alle reeksen ;

D-Finale

Witze is hier kampioen geworden zonder te spelen omdat Ilda zich heeft teruggetrokken. Het is op en top verdiend, want Witze won in deze reeks al zijn partijen – en dat zijn er toch de volle vier.

Proficiat Witze met je eerste titel. We gaan nog op zoek naar een trofee om (één jaar) op de schouw te zetten.

C-Finale

Het was gisteren D-Day. Leider Dirk moest tot zijn spijt met zwart aan de bak tegen zijn concurrent Berten. Dirk had zijn dagje niet en verloor zonder veel strijd. Wouter gaat door zijn overwinning tegen Valère weliswaar naar de leiding met 3½ uit 5, maar zowel Dirk als Berten moeten elk nog één partij inhalen tegen Arno. Als Berten die wint, is hij kampioen.

B-Finale

Slechts één partij gisteren, en dan nog een vooruitgespeelde van de laatste ronde. Nando is echt niet aan zijn beste reeks bezig. Hij verloor een stuk tegen de voorzitter en zag het niet meer terug. Voor de titelstrijd had dit resultaat weinig betekenis. Een aantal cruciale partijen dient nog te worden gespeeld. Maar het moge duidelijk zijn dat RJ de beste papieren heeft om te promoveren naar de A-reeks.

A-reeks

De titelstrijd kabbelt hier rustig verder a rato van één partij per week. Frederic probeerde zijn nieuwe opening met zwart tegen e4 uit tegen Sigi. Met succes, want de partij werd nog in het middenspel door Sigi opgegeven. Frederic speelt opnieuw haasje over met Tom VdP in de stand.

Beker

In de beker werd de laatste partij van de 4e ronde afgewerkt : Meindert liet na het hervatten van de afgebroken partij zijn dame insluiten en verloor van RJ. De paringen voor ronde 5 zullen eerstdaags worden bekend gemaakt.

NIC

Zondag op de Duivenzolder : 11e en laatste ronde van de Nationale Interclubs anno 2017. Hopelijk kunnen we tenminste één titel vieren. Verslag zondag op deze site !

Advertenties

Een gedachte over “Witze is eerste gambietkampioen

  1. Ik kwam goed uit mijn opening, maar op zet 16 begin ik spoken te zien die er niet zijn en speel i.p.v. het logische h6 (en ik bereik wat ik wil, nl. dames ruilen), f6 … en boeken toe. Vooral omdat mijn volgende zetten al even catastrofaal waren.
    Maar alle credits aan Berten … goed gespeeld en verdient gewonnen …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s