Boskant kampioen

Er moest nog gewonnen worden tegen KGSRL 8, de laatste in de stand om Sint-Niklaas af te houden. En dat is deze namiddag zonder al te veel problemen gelukt. Sam kwam al meteen in de opening een toren voor zonder al te veel compensatie en won snel. Yordi stevende ook al vrij snel af op een 10e zege, hoewel de conversie nog wat tijd in beslag nam. Cedric zorgde even door paniek door verrassend te verliezen van een 14-jarige jongedame, die recent op het BK ook al sterke resultaten boekte. Aan Fabio om het af te maken, en het was al vrij snel inde partij duidelijk dat dat ging lukken. Hij sloeg zelfs vol vertrouwen een (titelverzekerend) remisevoorstel af.

Na een aantal jaren de titel net de hebben gemist, is deze titel dubbel en dik verdiend en gaat Gambiet voor het eerst in de geschiedenis met 2 ploegen in 3e afdeling spelen.

Het is inderdaad helaas ook bij de 3e afdeling gebleven voor Opwijk 1, dat ondanks de 4-2 overwinning van vandaag en de 20 uit 22 leider Waver niet kon inhalen – die bleven met hun ongeloofelijke score van 22 uit 22 buiten schot. We zullen volgend seizoen nog een keer proberen zeker ?

Opwijk 3 redt het nipt

Om zeker te spelen moest Opwijk 3 eigenlijk 1 puntje halen tegen Mechelen 3. Bij een nederlaag moesten twee achtervolgers allebei winnen om ons nog voorbij te steken. Kris en Jeroen hielden remise, maar Geert en RJ (in de allerlaatste schaakpartij van Guido De Bouver) gingen tenonder aan de prestatiedruk. Zottegem slaagde erin te winnen en ons te passeren, maar Wetteren gelukkig niet en zo houden we ook een ploeg over in 4e.

Opwijk 4, volledig bemand door de jonkies, verloor met 1 – 3 van Pantin. Drie van de vier waren vermoedelijk nog moe van het afgelopen BK en enkel Yannick kon een vuist maken en een fraaie eerredder scoren.

Advertenties

4 gedachtes over “Boskant kampioen

 1. Na verschillende jaren 2e te eindigen voelt deze titel echt goed aan!
  Hoogtepunt was in het midden van het seizoen onze superprestatie en 3,5-0,5 overwinning op onze rechtstreekse concurrent!

  Kapitein Yordi is MVP met de waanzinnige score van 10/11.
  Al de anderen lieten wel eens een steek vallen, maar telkens stond de rest van de ploeg klaar om de match recht te houden. De teamgeest is zonder twijfel hetgene wat ons naar de titel heeft geleid!

  Proficiat en bedankt aan mijn ploegmakkers voor mijn beste schaakjaar tot nu toe 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Felicitaties aan de oorlogsvloot van de Boskantploeg, waarvan ik als fiere kapitein-ad-interim voor 6 van de 11 rondes op de juiste momenten 4 punten pakte; waarvan kaptein-artillerie Yordi een fenomenale 91% van de tegenstand vernietigde, waarvan grootstrateeg Fabio opvallend vlot de onderscheiding haalde (75%), waarvan koppensneller Sam niet alleen de scheepsrum-drankvoorraad doorgaans al had opgemaakt op zaterdagnacht, maar ook nog eens grote onderscheiding haalde in het oppeuzelen van de tegenstand à 77% op zondagmiddagen. (en ook niet te vergeten met dank aan alle invallers ook natuurlijk).
  Het resultaat mag er zijn, een verdiende titel met mooie hoogtepunten (het pak slaag dat we uitdeelden aan de tweede in de stand zoals Sam al vermeldde, de 4-0 van de ronde erop toen Sam beloofde zijn schoenen op te eten als de kampioenstitel zou mislopen. Met spannende daaropvolgende momenten ook, rondes 8-9-10 toen de titel alsnog bijna weg was door twee gelijke spelen en er een extreem nipte 10e ronde-overwinning aan te pas kwam. Het moet af en toe een beetje meezitten, de schoenen van Sam halen opgelucht adem…
  Jammer voor de eerste ploeg ook, die zowat alles uitstekend heeft gedaan (met dank aan alle invallers ook natuurlijk die zich uitstekend van hun taak gekweten hebben) 20/22 wat in alle normale omstandigheden eigenlijk zou moeten volstaan, met dus bijhorende promotiekansen tot en met de allerlaatste snik. Het moet af en toe gewoon meezitten, maar een ploeg die alles alles wint… tja, wat doe je daaraan?
  En bref, proficiat iedereen en in het bijzonder ‘mijn’ jonge garde van den Boskant!!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s