Frederic kroont zich voor 4e maal tot kampioen, RJ wint B-reeks

Het is in de superspannende Gambiet-KK’s altijd wachten tot de laatste donderdag van juni om dé kampioen te kennen, en dat was dit seizoen niet anders. Frederic nam het gistern met wit op tegen aanstormend talent Yordi, en sommige andere titelkandidaten ☺ hoopten stilletjes op een stunt. Er was echter niet veel aan te doen. De enige ware kampioen stond op en een peleton pionnen liep de koningsvleugel van Yordi helemaal onder de voet.

Het is de 4e opeenvolgende titel voor Frederic sinds zijn eerste deelname in 2013-2014. De cijfers die hij kan voorleggen zijn indrukwekkend : 49 partijen, waarvan 39 gewonnen, 16 remise en slechts 2 verloren (alleen met Cedric heeft hij zijn peren gezien). Proficiat !

Robbert-Jan moest helemaal niets doen om zijn titel en promotie naar de A-reeks veilig te stellen. In een lange partij met wederzijdse kanten ging Geert met wit uiteindelijk onderuit in een lopereindspel met ziedende tijdnood tegen Koen. Alleen mits winst kon Geert nog iets doen. Koen komt wel virtueel gelijk met RJ mocht die nog zijn inhaalpartij tegen Nando verliezen, maar het onderling resultaat primeert.

Het is voor RJ ook al zijn tweede titel (C-reeks gewonnen in 2015). Het is jammer dat hij wegens zijn studies (nog) niet in de A-reeks kan aantreden volgend seizoen, maar dat zal op een dag wel komen.

In de C-reeks is het zoals gemeld nog even wachten op het duel tussen Arno en Berten om de kampioen te kennen.

Beker 2017

Ook de Beker kreeg gisteren een winnaar, en dat was tot mijn grote vreugde ikzelf. Het doet deugd om op gevorderde schaakleeftijd ook nog af en toe nog eens iets te winnen. Bernd kon ik in de laatste ronde voorlopig nog de baas.

Dominique tekende voor de afgetekende 2e plaats door een toreneindspel te winnen tegen Peter. RJ won na wat manoevreren van Dirk en Witze zette Valère netjes mat. Voor er een definitieve eindstand kan worden opgemaakt moeten er evenwel nog 2 partijen worden gespeeld.

Advertenties

5 gedachtes over “Frederic kroont zich voor 4e maal tot kampioen, RJ wint B-reeks

 1. Als het onderling resultaat telt dan deed de match van Geert en mij er ook niet toe he (want Geert had al verloren tegen RJ). Het meest faire en leuke zijn testmatchen! Ik had de pech dat ik tegen RJ en Geert met zwart moest. 1 verliesmatch en je hele KK kan om zeep zijn met deze regel. Ik pleit voor een dubbelrondig systeem.

  Like

  • Dat klopt Sam! Een dikke proficiat natuurlijk aan Frederic, duidelijk de beste schaker van deze generatie. Het was nochtans de kans om hem te verslaan gezien de geboorte van Leon. De vraag is of hij gaat voor het record van Jan. Hoeveel titels heeft de Jean eigenlijk?

   Like

   • De Jean zal hier best zelf op reageren: het zijn er veel: tot 2004 heb ik al 10 titels geteld (vanuit het archief); hoeveel er nog bijgekomen zijn weet ik niet, maar ik wil het wel weten … want Jan is natuurlijk ook een fenomeen. Herman, met een geopereerd been (knie) aan zijn bureau gekluisterd …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s