Door het gaatje

Het leven van enkele omstaanders en van mezelf is weer een jaar ingekort, na een alweer dramatische interclubnamiddag op de Duivenzolder. De grootste  schuldigen waren de mannen van den Boskant, en laat ons daarom deze keer met hen beginnen en de gebeurtenissen van de match met Pelt 1. Is er iets mis met de Kris ? Ik hoop van niet maar hij kwam niet opdagen. De eerste echte beslissing viel dan vervolgens op bord 3 maar het was helaas geen goede want Sam den Besten verloor. Nul – twee achter. Maar er zat nog wat overschot op. Jeroen won overtuigend en Fabio slaagde erin een stuk te winnen en de partij. Stand gelijk, nog enkel bord 1 & 6 bezig.

Eerste kleine drama op bord 6 met Peter (zwart) ;

8/1p6/5p1r/3Q1p2/1B2pPq1/Pk2P1P1/8/3b2K1 b - - 0 1

Peter stond al een tijdje kort bij winst. Zijn tegenstander had in een laatste wanhoopspoging een toren geofferd om een tegenaanval op te zetten. Ik dacht dat zwart hier met ♚b2 en dan ♚b1 alle schaakjes kon ontlopen. Maar Peter speelde ♚c2 waarop vervolgens wit ♕a2† vervolgde en bleef schaakgeven. Remise.

Yordi was pas in het eindspel zwaar in de problemen gekomen op bord 1 tegen Roel Hamblok, maar het bleef tricky en toen beide spelers op hun bonus-seconden aan het spelen waren gebeurde dit ;
8/5pp1/2k4p/2rn4/8/7P/1K1N2P1/4R3 b - - 0 1

Roel speelde f7-f5? maar daarbij had de zwartspeler niet gerekend op ;

♘b3! ♜c3 (het enige) ♘d4† vergezeld van een remisevoorstel. Wit wint de f5-pion. Remise en 3-3.

Het was ook stressen voor Opwijk 1 zonder Arno, Jonas en Tom VdP. Maar net als vorige week speelden we het heel volwassen en solide : geen risico’s en de kansen grijpen waar ze zich voordoen. Iuliia, Stephan en ik hielden onze stellingen droog en Eric was intussen op het laatste bord al een stuk voorgekomen. Het begon er nog veel beter uit te zien toen de min of meer gelijkstaande eindspelen van Dominique en Cedric er plots heel goed begonnen uit te zien ;

r2rk3/1R3ppp/4p3/2p5/5R2/b2PB1P1/P3KP1P/8 w - - 0 1
Domi heeft net ♖c4-f4 gespeeld en na het zwarte antwoord f7-f5 volgde ♖f4-h4. Domi won de zwarte h-pion en leek op weg naar de winst. Helaas verknoeide hij het nog ergens en de partij eindigde in remise.

Intussen had Eric zonder problemen gewonnen en was het aan Cedric om niet te verliezen aan bord 4 :

8/2k1np2/p1pNp3/1p2P2r/8/8/PPP2P2/2KR4 w - - 0 1

Wit nam op f7 en na ♜f5 ♘d8 ♜×e5 ♘f7 ♜f5 ♘h6 ♜×f2 begon het er heel goed uit te zien. Uiteindelijk kwam er eendspel op het bord met toren en paard voor ieder en enkel nog drie zwarte pionnen op a- b-  & c. Cedric “took his sweet time” maar won en bezegelde de 4-2 winst.

Over Opwijk 3 in Brasschaat mmoesten we kort zijn : om 16.30 uur waren ze allemaal al terug thuis met een 4-0 nederlaag aan de broek.
De voorzitter heeft toch nog een klein verslagje geschreven ;

Tegen gemiddeld 400 elo punten in de min, zagen we de bui al hangen. Meindert en Bernd, die de vijandige koning een onweer naar de kop gooiden kregen al snel wat er dan kan verwacht worden… 2-0 voor de andere. Bij Dirk die 2 stukken voor een toren gegeven had, werden slechte zetten door snel spelen zijn ondergang. Mijn tegenstander speelde zowaar de 4pionnen tegen mijn KID, maar kon de theorie beter dan ik. een taktisch remise aanbod bij een 2-0 stand en toen ik een pion terug won, en hij met een plus randpion kwam, werd zonder woorden weggewuifd. en luttele zetten verder werd ik geveegd. Een logische 4-0.

Voor Opwijk 4 hadden we onze jeugd opgetrommeld. Yannick, Jorre, Floris en Maxim deden het niet slecht en hielden het tot na 17.00 uur vol. Het resultaat was evenwel hetzelfde : 0-4. Volgende keer beter !

Advertenties

Een gedachte over “Door het gaatje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s