Sigi & Rudi op titelkoers

Het was een goed gevulde Duivenzolder met 9 broederduels. De partijen werden even onderbroken voor een fotoshoot van een internationale krant. Zo zijn we het de laatste jaren wel gewend.

Na afloop stelden we vast dat de nieuwe leider in de A-reeks Sigi is geworden, na winst op Eddy, die ergens vruchteloos een pion had geofferd. Benieuwd hoe lang Sigi dat gaat volhouden. Nog 7 partijen te gaan. Het is een vrij korte sprint. Peter en Eric hielpen elkaar niet erg vooruit door remise te spelen. Het zag er nochtans spectaculair uit. De koning van Peter bevond zich op een bepaald moment op h4. In het duel der oudjes tussen Kris en ondergetekende, natuurlijk weer de langste partij van de avond, moest Kris in wederzijdse tijdnood uiteindelijk de duimen leggen.

In de B-reeks zien we ook een start met 3 uit 3 : onze voorzitter kan toch nog steeds een stukje schaken, zo mocht Wouter ondervinden. Wouter had 2 pionnen weggegeven en stond op verlies maar er volgde nog een mooie slotzet ;

3k4/1rn4p/RN4p1/pr1PPp2/1b3P2/1P4P1/5B1P/2R3K1 w - - 0 1

Wouter heeft net 44. … ♞e8-c7 gespeeld in de hoop  de witte toren te vangen, maar Rudi antwoordde gevat met 45.d6!

Geert speelde ietwat te snel tegen Bernd en zijn stelling lag meteen in duigen. Koen moest lang wroeten voor het punt tegen Michiel, die precies deze zomer niet heeft stilgezeten. Meindert won een pionnetje tegen Herman, daarna nog één en het koningeindspel werd makkelijke gewonnen. Jonathan had een mooie aanval opgezet met een pionoffer, maar ergens moest hij de dames ruilen en naar een eindspel overgaan met twee pionnen minder, en Arno liet de winst niet uit handen glippen. Valère kon profiteren van dameverlies van Witze om zijn eerste punt van het KK te scoren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s