Totale ramp nipt vermeden

Opwijk 1 kon een scheve situatie nog net rechttrekken, maar de andere ploegen gingen alle drie onderuit in deze derde ronde van de nationale interclubs op de Duivenzolder.

Het was ook slecht begonnen voor Opwijk 1, want op bord 6 konden we vrijwel meteen  een nul noteren door een “GSM-incident”. Niemand had er aan gedacht om Eric te vertellen dat je eigenlijk geen berichtjes mag versturen tijdens een IC-match. Nog geen paniek – er waren nog vijf partijen te gaan. Er volgde een remise op bord 5 bij Cedric, die een eeuwig schaak moest toestaan, en enige tijd later ook bij Jonas op bord 2, waar alles was afgeruild. Ik kon de stand gelijktrekken met wit op bord 3, en Arno had wat pionnen geofferd om een dodelijke aanval op de zwarte koning te ontketenen. Zijn tegenstander zat bovendien al op zijn 30 seconden bonus te spelen;

r7/5kbp/p2Qp1p1/2B2p2/5P2/2P3P1/q6P/4R1K1 w - - 0 1

♖d1! De clincher volgens Arno. ♝f8 ♕c7† ♚g8 ♗×f8 ♜×f8 ♖d7 en zwart gaf op.

Opwijk 1 aan de leiding dus, maar Dominique moest nog minstens remise halen op bord 4 om de match binnen te halen.

4r2k/2p1r1p1/Qp1p3p/5p2/2P1nPqP/1P2PRP1/P1N3K1/4R3 b - - 0 1

Dominique staat met zwart vermoedelijk een tikje beter (maar een pion achter) en forceerde voor het team de remise met ♞d2 ♖f2 ♞e4 ♖f3 ♞d2 ♖f2 ♞e4  enzovoort.

Opwijk 2 heeft zijn eerste winst nog niet kunnen binnenhalen. Robbert-Jan verloor al snel van een klein manneken genaamd Joppe Raats. En “Lanzarote” Kris, toch nog steeds niet helemaal in ’t vorm, kwam in de problemen in een dame + loper en moest ook zijn hand uitsteken ten overgave. De overige partijen eindigden in remise, waarvan een paar slechts op het tandvlees bereikt werden.

Ook geen goed nieuws van Opwijk 3, dat ten onder ging tegen Kappele Op den Bos. Meindert speelde wel een prachtige partij, zo kon ik tijdens het kiebitzen waarnemen. Maar Jonas DS speelde remise en Bernd en Peter verloren.

Opwijk 4 kreeg andermaal 0-4 aan zijn broek, maar ik heb weinig van de partijen gezien. Volgende keer beter hè jongens.

Advertenties

2 gedachtes over “Totale ramp nipt vermeden

 1. Opwijk 4: Jorre speelde een prachtige partij en had altijd moeten winnen met 1 pion meer in het eindspel. Vooral omdat zijn 2 pionnen het open veld voor zich hadden; maar hier komt dan het gebrek aan ervaring naar boven. In plaats van zijn 2 pionnen op te spelen richt hij al zijn aandacht op de pion van de tegenstander, met alle gevolgen van dien.

  Yannicks partij heb ik niet echt gevold; het enige wat mij opviel was dat er totaal geen structuur inzat, het was een slagveld.

  Valère dan : zijn tegenstander offerde zijn loper voor de pion op f7 maar onze ouderdomsdeken weigerde het offer te aanvaarden en kwam daarna nooit meer in het stuk voor.

  Ikzelf speelde een deftige partij en ik stond denk ik beter, maar in mijn “Sturm und Drang” vergat ik mijn verdediging en 2 slechte zetten later was het over en uit.

  Like

 2. Opwijk 1 heeft op drie ronden tijd -altijd zonder enkele van haar vaste waarden- slechts één partij verloren. En daarvoor heeft de tegenstand een reglement moeten gebruiken (al ging in alle eerlijkheid de verdergezette partij ook wel verloren, maar dat was een beetje vijgen na pasen).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s