Gambieters in Maastricht

Het voorbije pinksterweekend werd voor de 12e keer de Limburg Open in Maastricht georganiseerd. Traditiegetrouw vinden we er enkele gambietertjes en verwanten terug die er hun geluk beproeven. Erg veel potten werden helaas niet gebroken. De paringen gebeurden op een ietwat bizarre wijze, waardoor het erg vaak voorkwam dat iemand tegen ongeveer exact dezelfde elo diende te spelen. Een klein overzichtje van de prestaties:

A-reeks

Tom Van De Perre – 2,5/7

Speelde een redelijk anoniem toernooi, tot hij de laatste dag onder stoom kwam en eerst een 2200 klopte en erna de vloer aanveegde met FM Thomas Heusmann (2186). Helaas vergat hij het punt binnen te tikken en kreeg hij nog het deksel op de neus. Zonde! Met een tpr van 2055, een wat te mager resultaat.

Stief Gijsen – 2,5/7

Geen gambieter, maar hij staat toch dicht bij de club. Na een weinig flitsende start ging het de laatste partijen volledig de mist in. Gelukkig kon hij de laatste partij nog net remise houden. Ik veronderstel dat hij blij was dat het toernooi 7 ipv 9 rondes duurde. Een tpr van 2086 is serieus onder zijn mogelijkheden.

Arno Bomans – 3,5/7

Samen met Hanne nam hij de vrijdag een bye, dus scoorde hij eigenlijk 3/6. Een resultaat waar hij niet erg tevreden mee zal zijn, gezien de kansjes op meer. De tweede (dus zijn eerste) ronde ging een goede partij en stelling tegen het grote Belgische talent Daniel Dardha (13j en 2353 elo) verloren nadat hij op zijn 40e zet door de vlag ging. In tegenstelling tot vorige edities was het speeltempo 2u+15s per zet voor de ganse partij. Een moordend tempo als je het mij vraagt. Wel leuk als kibitzer om te volgen bij de uitblitzfase, er gebeurt ten minste iets! Een mooie remise in de voorlaatste ronde (2435) werd teniet gedaan door een nederlaag in de laatste (2214). Met een tpr van 2214 een degelijk toernooi maar iets onder zijn kunnen.

Hanne Goossens – 4/7

Hanne kwam pas erg laat in het toernooi bovendrijven. Speelde enkel de tweede (dus ook voor haar de eerste) ronde tegen een hogere elo. Na te starten met 2/4 won ze haar laatste twee partijen tegen 2000-spelers. Ze krikte daarmee haar tpr op tot 2235, iets boven haar rating. Het toernooi was dus net iets te kort voor haar, of net lang genoeg, want het schijnt dat er in Mechelen nog een ikea-bed in elkaar gestopt moet worden.

Frederic Decoster – 4/7

Zelf kan ik terugblikken op een behoorlijk toernooi. Helaas had ik tegen mijn twee sterkste tegenstanders (GM Pruijssers – IM Beerdsen) telkens zwart, met bijhorende lastige partijen die verloren gingen. De lagere elo’s werden vrij keurig ingeblikt, enkel de laatste ronde was ik wat ontgoocheld dat alle stukken er zonder gevecht afgingen met een snelle remise tot gevolg. Een tpr van 2284 is behoorlijk.

B-reeks

Fabio De Block – 4/7

De prestaties van Fabio heb ik niet echt gevolgd gedurende het toernooi. Verloor 2x in de eerste drie rondes, maar herpakte zich in de laatste vier. Zijn tpr van 1970 is net iets hoger dan zijn rating, waarmee hij het dus goed deed.

Yordi De Block – 5,5/7

Als topseed van de B-reeks waren de ambities van het begin af duidelijk. De eerste 5 rondes kon hij dan ook een clean sheet voorleggen 5/5! Gezien het grote aantal lastige jeugdspelers in de B-reeks best een knappe prestatie. Van wat ik in mijn ooghoek kon zien werd de tegenstand ook behoorlijk geprakt. Helaas liep het de laatste dag net iets minder. Eerst ging de partij tegen de latere toernooiwinnaar kansloos verloren, om in de laatste partij al snel opgezadeld te zitten met een mindere stelling. Gelukkig kon hij die houden en beslag leggen op de gedeeld 2e plaats. Zijn tpr van 2202 mag gezien worden!

Advertenties

Een gedachte over “Gambieters in Maastricht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s