Opwijk 1 start met winst

Op deze laatste mooie nazomerdag begon Opwijk met drie ploegen aan de nationale interclubs editie 2018-2019. De eenden kwaakten erop los, in de schuur speelde een muziekgroepje en in en rond het centrum van Opwijk werden de Vlaamse wielerkampioenschappen verreden. Ambiance verzekerd rond de Duivenzolder.

Opwijk 1 trad aan tegen Wachtebeke 2, in wat mogelijk een cruciaal degradatieduel zou kunnen zijn. Het kon niet beter beginnen, want Jonas had binnen de kortste keren de winst te pakken tegen een 2300+ op bord 2. Op de overige borden zag het er voor de rest niet veel soeps uit, maar het was nog redelijk vroeg in de match. Zo had Cedric weliswaar al een kwaliteit aangeboden gekregen, maar naarmate de complicaties vorderden zag het er toch niet zo goed uit. Tot de tegenstander enkele zetten voor de 40ste zet door zijn vlag ging. Twee-nul voor de goeie. Tom VdP was met zwart niet lekker uit de opening gekomen, moest een lelijke dubbelpion op de koop nemen, maar door hardnekkig verdedigen bereikte hij toch de veilige remisehaven. Ik had op bord 6 al vroeg in de opening een pionnetje geofferd en bleef goed druk houden. Tot ik besloot mijn pion terug te winnen. Het voordeel verpieterde snel en ik moest ook in remise berusten (voor het erger werd).

Intussen stond Dominique op bord 8 toch steeds beter en beter ;

3b4/8/4p3/1p1pPb1k/1P3P1p/3PB3/7K/2N5 w - - 0 1
Dominique met zwart is aan het genieten van zijn loperpaar en dreigt nu met zijn koning via g4 binnen te dringen. Wit besloot een pion te offeren met  ♘b3, maar na ♝×d3 ♘d4 ♝b6 f5?! e×f5 ♘×f5 ♝×e3 ♘×e3 d4 ♘d1 (met remiseaanbod), haalde Dominique vlot het derde winstpunt binnen.

Nog één remise was nodig. Die remise leek zeker binnen op bord 6 bij Tom Barbe ;

8/8/6p1/4k2p/4p2P/3bK1P1/3N2P1/8 w - - 0 1
Op bord 2 had Yordi intussen in een uitstekende stelling helaas een stuk verblunderd, en ook op bord 1 koesterden we niet zo veel hoop. Arno had zich ook ergens wat misspeeld, maar had toch door kranig verdedigen de hoop nog niet volledig verloren en zie, toen er plots werd afgewikkeld werd de remise getekend en daarbij ook de match gewonnen. Tom Barbé probeerde nog lang en vruchteloos zijn partij te winnen maar uiteindelijk moest ook hij in het halfje berusten, wat ons bracht op een uitstekende 5-3 overwinning.

Opwijk 2 had voor het eerst Aalstenaar Bart Carrijn in de ploeg op bord 3, maar helaas miste die zijn debuut en hij verloor, net als Jeroen op bord 2. Gelukkig kon Robbert-Jan tegenscoren. Aan oudgediende Kris om te proberen de stand nog recht te trekken. Hij moest veel zuchten en zwoegen, maar uiteindelijk lukte het ;

8/2R3P1/4k2p/1K5P/P5r1/8/8/8 b - - 0 1
Zwart is aan het einde van zijn zwanezang gekomen ♚e6-d6 werd beslissend beantwoord met ♖c6† en zwart gaf op, er volgt nog ♖g6 en de g-pion is niet te stoppen.

Opwijk 3 bestond uit één en al jeugd. Eerst haalde Jorre remise tegen een 1600. Vervolgens won Yannick overtuigend van 1715 elo. Lothar op bord 4 deed het ook lang zeer goed en de laatste keer dat ik was gaan kijken stond hij zelfs iets beter tegen een 1465. Maar daarna moet er iets zijn fout gelopen want hij verloor samen met zijn broer Bernd (die op bord 1 moest optornen tegen een 1800). Een kleine nederlaag dus maar toch goed gespeeld !

Advertenties

Een gedachte over “Opwijk 1 start met winst

  1. Lothar heeft onnodig opgegeven … “het vierkant”-principe … en Bernd staat 2 pionnen voor maar ziet niet dat zijn tegenstander een mat in 1 heeft.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s